Kontakt
Przedszkole w Zespole Szkół w Biedrusku

Jadłospis

Jadłospis 09.06.2025 – 13.06.2025

 

 

DIETA PODSTAWOWA

DZIEŃ

Śniadanie

II śniadanie

Obiad

Podwieczorek

 

PONIEDZIAŁEK

Pieczywo pszenno- żytnie35g wieloziarniste35g z masłem5g i polędwicą parzoną15g, pomidor10g i sałata2g

Herbata żurawinowa200g

ALERGENY:1;12;7.

 


sok jabłkowy

200g
ALERGENY:

Rosolnik250g

Racuchy80g z jabłkiem prażonym40g

Kompot200g

ALERGENY:1;3;9;7.

 

Budyń waniliowy150g

Wafle gryczane20g

ALERGENY:7;1

WTOREK

 

Kaszka manna z sosem malinowym150g

Pieczywo pszenno- żytnie35g wieloziarniste35g z masłem5g i serkiem czekoladowym hochland15g

Herbata malinowo-cytrynowa200g

ALERGENY:1;7.

 

 

Lemoniada pomarańcza - cytryna200g

ALERGENY:

 

Pomidorówka z ryżem250g

Pierogi z truskawkami90g

Sos jogurtowo-waniliowy40g

Kompot200g

ALERGENY:1;7;9.

 

Gruszka 60g

Biszkopty40g

ALERGENY:1;3.

ŚRODA

Pieczywo pszenno- żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem5g i szynka dziecięca15g

zielonym ogórkiem10g rzodkiewka5g

Kakao200g

ALERGENY:1;7;12.


 

Sok marchewkowo – malinowy200g

ALERGENY:

Ogórkowa250g

Makaron penne50g

z klopsikami w sosie pomidorowym z warzywami90g

Kompot200g

ALERGENY:1;3;9.


Truskawki60g

Chlebek wasa z miodem25g

ALERGENY:1.

 

CZWARTEK

Pieczywo pszenno- żytnie35g, lub wieloziarniste35g z masłem 5g i szynką drobiową15g oraz ser żółty gouda15g

pomidorem10g lub sałatą2g

herbata z miodem i cytryną 200g

ALERGENY:12;1;7.



mus owocowy100g

ALERGENY:

Krem z ziemniaków250g

Gulasz z indyka90g

z kopytkami80g

fasolka szparagowa80g

Kompot200g

ALERGENY:1;3;9.

 

 

Galaretka 100g

z jabłkiem20g

ALERGENY:

 

PIĄTEK

Bułka pszenna 35g lub ze słonecznikiem35g z masłem5g

i pasta jajeczna20g z szczypiorkiem5g

oraz papryka kolorowa5g

herbata żurawinowa200g

ALERGENY:1;3;7.

 

 

sok pomarańczowy200g
ALERGENY:

 

 

 

Zupa krem kalafiorowy z grzankami250g

Ryba w chrupiącej panierce90g

z ziemniakami80g

Surówka z młodej kapusty80g

kompot200g
ALERGENY:9;1;3;4.

 


Ciasto czekoladowe40g

Woda z cytryną200g

ALERGENY:1;3.

.

 

 

 

 

1 - zboża zawierające gluten

 

 

 

 

2 – skorupiaki i produkty pochodne

6 – soja i produkty pochodne

11 - sezam i produkty pochodne

 

 

3 – jaja i produkty pochodne

7 – mleko

12 – dwutlenek siarki, siarczyny

 

 

4 – ryby i produkty pochodne

8 – orzechy

13 – łubin

 

 

5 – orzeszki

9 – seler

14 – mięczaki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jadłospis 09.06.2025 – 13.06.2025

 

DIETA BEZMLECZNA

DZIEŃ

Śniadanie

II śniadanie

Obiad

Podwieczorek

 

PONIEDZIAŁEK

Pieczywo pszenno- żytnie35g wieloziarniste35g z masłem roślinnym5g i polędwicą parzoną15g, pomidor10g i sałata2g

Herbata żurawinowa200g

ALERGENY:1;12.

 


sok jabłkowy

200g
ALERGENY:

Rosolnik250g

Racuchy80g z jabłkiem prażonym40g

Kompot200g

ALERGENY:1;3;9;6.

 

Budyń waniliowy150g

Wafle gryczane

ALERGENY:6;1

WTOREK

 

Kaszka manna z sosem malinowym150g

Pieczywo pszenno- żytnie35g wieloziarniste35g z masłem roślinnym5g i pasta warzywna15g

Herbata malinowo-cytrynowa200g

ALERGENY:1.

 

Lemoniada pomarańcza - cytryna200g

ALERGENY:

 

Pomidorówka z ryżem250g

Pierogi z truskawkami90g

Sos jogurtowym40g

Kompot200g

ALERGENY:1;6.

 

Gruszka 60g

Biszkopty40g

ALERGENY:1;3.

ŚRODA

Pieczywo pszenno- żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem roślinnym5g i szynka dziecięca15g

zielonym ogórkiem10g rzodkiewka5g

Kakao200g

ALERGENY:1;12.


 

Sok marchewkowo – malinowy200g

ALERGENY:

Ogórkowa250g

Makaron penne50g

z klopsikami w sosie pomidorowym z warzywami90g

Kompot200g

ALERGENY:1;3;9.


Truskawki60g

Chlebek wasa z miodem25g

ALERGENY:1.

 

CZWARTEK

 

Pieczywo pszenno- żytnie35g, lub wieloziarniste35g z masłem roślinnym 5 i szynką drobiową15g oraz ser żółty vege10g pomidorem10g lub sałatą2g

herbata z miodem i cytryną 200g

ALERGENY:12;1;6.



mus owocowy100g

ALERGENY:

Krem z ziemniaków250g

Gulasz z indyka90g

z kopytkami80g

fasolka szparagowa80g

Kompot200g

ALERGENY:1;3;9.

 

 

Galaretka 100g

z jabłkiem20g

ALERGENY:

 

PIĄTEK

Bułka pszenna 35g lub ze słonecznikiem35g z masłem roślinnym5g

i pasta jajeczna20g z szczypiorkiem5g

oraz papryka kolorowa5g

herbata żurawinowa200g

ALERGENY:1;3.

 

sok pomarańczowy200g
ALERGENY:

 

 

 

Zupa krem kalafiorowa z grzankami250g

Ryba w chrupiącej panierce90g

z ziemniakami80g

Surówka z młodej kapusty80g

kompot200g
ALERGENY:9;1;3;4.

 


Ciasto czekoladowe40g

Woda z cytryną200g

ALERGENY:1;3.

.