Jadłospis
Jadłospis 09.06.2025 – 13.06.2025
DIETA PODSTAWOWA |
||||
DZIEŃ |
Śniadanie |
II śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek
|
PONIEDZIAŁEK |
Pieczywo pszenno- żytnie35g wieloziarniste35g z masłem5g i polędwicą parzoną15g, pomidor10g i sałata2g Herbata żurawinowa200g ALERGENY:1;12;7. |
200g |
Rosolnik250g Racuchy80g z jabłkiem prażonym40g Kompot200g ALERGENY:1;3;9;7. |
Budyń waniliowy150g Wafle gryczane20g ALERGENY:7;1 |
WTOREK |
Kaszka manna z sosem malinowym150g Pieczywo pszenno- żytnie35g wieloziarniste35g z masłem5g i serkiem czekoladowym hochland15g Herbata malinowo-cytrynowa200g ALERGENY:1;7. |
Lemoniada pomarańcza - cytryna200g ALERGENY: |
Pomidorówka z ryżem250g Pierogi z truskawkami90g Sos jogurtowo-waniliowy40g Kompot200g ALERGENY:1;7;9. |
Gruszka 60g Biszkopty40g ALERGENY:1;3. |
ŚRODA |
Pieczywo pszenno- żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem5g i szynka dziecięca15g zielonym ogórkiem10g rzodkiewka5g Kakao200g ALERGENY:1;7;12. |
Sok marchewkowo – malinowy200g ALERGENY: |
Ogórkowa250g Makaron penne50g z klopsikami w sosie pomidorowym z warzywami90g Kompot200g ALERGENY:1;3;9. |
Chlebek wasa z miodem25g ALERGENY:1.
|
CZWARTEK |
Pieczywo pszenno- żytnie35g, lub wieloziarniste35g z masłem 5g i szynką drobiową15g oraz ser żółty gouda15g pomidorem10g lub sałatą2g herbata z miodem i cytryną 200g ALERGENY:12;1;7. |
ALERGENY: |
Krem z ziemniaków250g Gulasz z indyka90g z kopytkami80g fasolka szparagowa80g Kompot200g ALERGENY:1;3;9. |
Galaretka 100g z jabłkiem20g ALERGENY:
|
PIĄTEK |
Bułka pszenna 35g lub ze słonecznikiem35g z masłem5g i pasta jajeczna20g z szczypiorkiem5g oraz papryka kolorowa5g herbata żurawinowa200g ALERGENY:1;3;7.
|
sok pomarańczowy200g
|
Zupa krem kalafiorowy z grzankami250g Ryba w chrupiącej panierce90g z ziemniakami80g Surówka z młodej kapusty80g kompot200g
|
Woda z cytryną200g ALERGENY:1;3. . |
1 - zboża zawierające gluten |
|
|
|
|
2 – skorupiaki i produkty pochodne |
6 – soja i produkty pochodne |
11 - sezam i produkty pochodne |
|
|
3 – jaja i produkty pochodne |
7 – mleko |
12 – dwutlenek siarki, siarczyny |
|
|
4 – ryby i produkty pochodne |
8 – orzechy |
13 – łubin |
|
|
5 – orzeszki |
9 – seler |
14 – mięczaki |
|
|
Jadłospis 09.06.2025 – 13.06.2025
DIETA BEZMLECZNA |
||||
DZIEŃ |
Śniadanie |
II śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek
|
PONIEDZIAŁEK |
Pieczywo pszenno- żytnie35g wieloziarniste35g z masłem roślinnym5g i polędwicą parzoną15g, pomidor10g i sałata2g Herbata żurawinowa200g ALERGENY:1;12. |
200g |
Rosolnik250g Racuchy80g z jabłkiem prażonym40g Kompot200g ALERGENY:1;3;9;6. |
Budyń waniliowy150g Wafle gryczane ALERGENY:6;1 |
WTOREK |
Kaszka manna z sosem malinowym150g Pieczywo pszenno- żytnie35g wieloziarniste35g z masłem roślinnym5g i pasta warzywna15g Herbata malinowo-cytrynowa200g ALERGENY:1. |
Lemoniada pomarańcza - cytryna200g ALERGENY: |
Pomidorówka z ryżem250g Pierogi z truskawkami90g Sos jogurtowym40g Kompot200g ALERGENY:1;6. |
Gruszka 60g Biszkopty40g ALERGENY:1;3. |
ŚRODA |
Pieczywo pszenno- żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem roślinnym5g i szynka dziecięca15g zielonym ogórkiem10g rzodkiewka5g Kakao200g ALERGENY:1;12. |
Sok marchewkowo – malinowy200g ALERGENY: |
Ogórkowa250g Makaron penne50g z klopsikami w sosie pomidorowym z warzywami90g Kompot200g ALERGENY:1;3;9. |
Chlebek wasa z miodem25g ALERGENY:1.
|
CZWARTEK |
Pieczywo pszenno- żytnie35g, lub wieloziarniste35g z masłem roślinnym 5 i szynką drobiową15g oraz ser żółty vege10g pomidorem10g lub sałatą2g herbata z miodem i cytryną 200g ALERGENY:12;1;6. |
ALERGENY: |
Krem z ziemniaków250g Gulasz z indyka90g z kopytkami80g fasolka szparagowa80g Kompot200g ALERGENY:1;3;9. |
Galaretka 100g z jabłkiem20g ALERGENY:
|
PIĄTEK |
Bułka pszenna 35g lub ze słonecznikiem35g z masłem roślinnym5g i pasta jajeczna20g z szczypiorkiem5g oraz papryka kolorowa5g herbata żurawinowa200g ALERGENY:1;3. |
sok pomarańczowy200g
|
Zupa krem kalafiorowa z grzankami250g Ryba w chrupiącej panierce90g z ziemniakami80g Surówka z młodej kapusty80g kompot200g
|
Woda z cytryną200g ALERGENY:1;3. . |