Jadłospis
Jadłospis 27.10.2025 – 31.10.2025
|
DZIEŃ |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
PONIEDZIAŁEK |
Pieczywo pszenno–żytnie35g wieloziarniste35g z masłem 5g oraz konfiturą truskawkową10g herbata malinowa200g ALERGENY:1;7. |
Zupa kalafiorowa250g Makaron penne50g z sosem pomidorowym40g bukiet warzyw na parze80g ALERGENY:1;9;3. |
Pomarańcze60g Wafle zbożowo – ryżowe20g
ALERGENY:1. |
|
WTOREK |
Bułka pszenna 35g lub ze słonecznikiem35g z masłem5g i pastą paprykowo-mięsną 20g z Pomidorem10g oraz ogórkiem kanapkowym10g Herbata truskawka poziomka200g ALERGENY:1;7;12. |
Kapuśniaczek 250g Pulpety z kurczaka w sosie białym z koperkiem90g z ryżem50g marchewka tarta80g kompot200g ALERGENY:9;7;3;1. |
Budyń śmietankowy200g
ALERGENY:7;1. |
|
ŚRODA |
Jajecznica ze szczypiorkiem 100g oraz Pieczywo pszenno-żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem 5g i szynka drobiowa15g zielonym ogórekiem10g i ze szczypiorkiem 5g herbata owocowa200g ALERGENY:1;12;7;3. |
Rosolnik 250g Leczo mięsno - warzywne z makaronem230g kompot200g ALERGENY:1;3;9. |
Latte z gorzką czekoladą200g ciastka be be18g ALERGENY:7;1;3. |
|
CZWARTEK |
Pieczywo pszenno–żytnie35g, graham30g z masłem5g i pasta rybna20g z ogórkiem kiszonym10g lub szczypiorkiem5g herbata z cytryną i imbirem 200g. ALERGENY:1;4;7. |
Krem z dyni z prażonymi pestkami 250g Pierogi z truskawkami100g z sosem jogurtowo-waniliowym20g kompot200g ALERGENY:9;1;3. |
Banan60g Chrupki kukurydziane20g ALERGENY:1. |
|
PIĄTEK |
Pieczywo pszenno-żytnie35g wieloziarniste35g, masłem 5g z gzikiem 15g oraz kabanosiki10g czerwoną papryką5g lub sałatą2g herbata z cytryną i miodem200g. ALERGENY:1;7;12 |
Zupa kukurydziana 250g z prażonym słonecznikiem5g nugetsy rybne60g ziemniaki80g, surówka z kiszonej kapusty80g kompot200g. ALERGENY:4;9;3;1. |
Ciasto z jabłkiem40g Herbata miętowa200g ALERGENY:7;1;3. |
Alergeny pokarmowe występujące w posiłkach:
|
1 - zboża zawierające gluten |
|
|
|
|
|
2 – skorupiaki i produkty pochodne |
6 – soja i produkty pochodne |
11 - sezam i produkty pochodne |
|
|
|
3 – jaja i produkty pochodne |
7 – mleko |
12 – dwutlenek siarki, siarczyny |
|
|
|
4 – ryby i produkty pochodne |
8 – orzechy |
13 – łubin |
|
|
|
5 – orzeszki |
9 – seler |
14 – mięczaki |
|
|
Jadłospis 27.10.2025 – 31.10.2025
|
DZIEŃ |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
PONIEDZIAŁEK |
Pieczywo pszenno–żytnie35g lub wieloziarniste35g z masłem roślinnym5g oraz konfiturą truskawkową10g herbata malinowa200g ALERGENY:1. |
Zupa kalafiorowa250g Makaron penne50g z sosem pomidorowym40g bukiet warzyw na parze80g ALERGENY:1;9;3. |
Pomarańcze60g Wafle zbożowo – ryżowe20g
ALERGENY:1. |
|
WTOREK |
Bułka pszenna 35g lub ze słonecznikiem35g z masłem roślinnym5g i pastą paprykowo-mięsną 20g z pomidorem20g oraz ogórkiem kanapkowym10g Herbata truskawka poziomka200g ALERGENY:1;4;12. |
Kapuśniaczek 250g Pulpety z kurczaka w sosie białym z koperkiem90g z ryżem50g marchewka tarta80g kompot200g ALERGENY:9;3;1. |
Budyń śmietankowy200g
ALERGENY:6;1. |
|
ŚRODA |
Jajecznica ze szczypiorkiem 100g oraz Pieczywo pszenno–żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem roślinnym5g i szynka drobiowa15g zielonym ogórekiem10g i ze szczypiorkiem 5g herbata owocowa200g ALERGENY:1;12;3. |
Rosolnik 250g Leczo mięsno - warzywne z makaronem230g kompot200g ALERGENY:1;3;9. |
Latte z gorzką czekoladą200g ciastka be be18g ALERGENY:1;6;3. |
|
CZWARTEK |
Pieczywo pszenno – żytnie35g, graham30g z masłem roślinnym5g i pasta rybna20g z ogórkiem kiszonym10g lub szczypiorkiem5g herbata z cytryną i imbirem 200g. ALERGENY:1;4. |
Krem z dyni z prażonymi pestkami 250g Pierogi z truskawkami100g z sosem jogurtowo-waniliowym20g kompot200g ALERGENY:9;1;3;6. |
Banan60g Chrupki kukurydziane20g ALERGENY:1. |
|
PIĄTEK |
Pieczywo pszenno żytnie35g wieloziarniste35g, masłem 5g z Ser vege żółty15g oraz kabanosiki10g czerwoną papryką5g lub sałatą2g herbata z cytryną i miodem200g. ALERGENY:1;3;6. |
Zupa kukurydziana250g z prażonym słonecznikiem5g nugetsy rybne60g ziemniaki80g, surówka z kiszonej kapusty80g kompot200g. ALERGENY:4;9;3;1. |
Ciasto z jabłkiem40g Herbata miętowa200g ALERGENY:1;3. |
Alergeny pokarmowe występujące w posiłkach:
|
1 - zboża zawierające gluten |
|
|
|
|
|
2 – skorupiaki i produkty pochodne |
6 – soja i produkty pochodne |
11 - sezam i produkty pochodne |
|
|
|
3 – jaja i produkty pochodne |
7 – mleko |
12 – dwutlenek siarki, siarczyny |
|
|
|
4 – ryby i produkty pochodne |
8 – orzechy |
13 – łubin |
|
|
|
5 – orzeszki |
9 – seler |
14 – mięczaki |
|
|