Kontakt
Przedszkole w Zespole Szkół w Biedrusku

Jadłospis

Jadłospis 23.09.2024 – 27.09.2024

 

DIETA PODSTAWOWA

DZIEŃ

Śniadanie

II śniadanie

Obiad

Podwieczorek

PONIEDZIAŁEK

Pieczywo pszenno – żytnie35g

wieloziarniste35g z masłem 5g oraz ser salami5g

i czerwoną papryką10g lub ogórkiem kiszonym5g

kawa inka na mleku200g

 

ALERGENY:1;7.

Sok marchewkowo – brzoskwiniowy200g

 

 

ALERGENY:

Zupa pomidorowa z ryżem250g

Pyzy drożdzowymi60g

z sosem owocowo-jogurtowym 40g

woda mineralna z pomarańczą200g

ALERGENY:1;7;9;3.

 

brzoskwinia60g

Wafle zbożowo – ryżowe20g

 

ALERGENY:1;3.

WTOREK

Bułka pszenna 35g lub ze słonecznikiem35g z masłem5g i pastą mięsną 20g z

pomidorem20g oraz

ogórkiem kiszonym10g

Herbata truskawka poziomka200g

ALERGENY:1;7;4.

Sok Jabłkowy

200g

 

ALERGENY:

Kapuśniaczek 250g

Pulpety z indyka

w sosie białym z koperkiem90g

z ryżem50g

mini marchewki80g

kompot200g

ALERGENY:9;7;3.

Kisiel truskawkowy200g

Gruszka60g

ALERGENY:

ŚRODA

Kiełbaska extra40g z kechupem5g oraz

Pieczywo pszenno – żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem 5g i serem śmietankowym almette15g

zielonym ogórekiem10g i

ze szczypiorkiem 5g

herbata owocowa200g

ALERGENY:1;12;7.

Mus owocowy100g

 

ALERGENY:

Rosolnik 250g

Leczo mięsno - warzywne z makaronem230g

kompot200g

ALERGENY:1;3;9.

Kaszka manna z sosem jagodowym150g

 

ALERGENY:7;1.

CZWARTEK

Zupa mleczna200g z płatkami musli12g, pieczywo pszenno – żytnie35g, graham30g z masłem 5g oraz z dżemem wiśniowym15g

herbata z cytryną 200g.

ALERGENY:1;8;7.

Śliwki60g

 

ALERGENY:

Krem z warzyw z grzankami 250g

Kotlet schabowy90g

Ziemniaki 80g

Surówka porowa80g

herbata miętowa200g

ALERGENY:9;1;3.

Ciastko kruche 50g

Herbata owocowa200g

 

ALERGENY:1;3.

PIĄTEK

Pieczywo pszenno żytnie35g wieloziarniste35g, masłem 5g z

Jajkiem gotowanym10g z kechupem5g albo

czerwoną papryką5g lub sałatą2g

herbata z cytryną i miodem200g.

ALERGENY:1;3;7.

Sok pomarańczowy

200g

 

ALERGENY:

Krem z dyni250g

z prażonymi pestkami5g

Paluszki rybne75g

ziemniaki80g,

surówka z kiszonej kapusty80g

kompot200g.

ALERGENY:4;9;3;1.

Serek brzoskwiniowy150g

paluszki chlebowe20g

 

ALERGENY:7;1;3.

 

 

Alergeny pokarmowe występujące w posiłkach:

 

1 - zboża zawierające gluten

 

 

 

 

2 – skorupiaki i produkty pochodne

6 – soja i produkty pochodne

11 - sezam i produkty pochodne

 

 

3 – jaja i produkty pochodne

7 – mleko

12 – dwutlenek siarki, siarczyny

 

 

4 – ryby i produkty pochodne

8 – orzechy

13 – łubin

 

 

5 – orzeszki

9 – seler

14 – mięczaki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jadłospis 23.09.2024 – 27.09.2024

 

DIETA BEZMLECZNA

DZIEŃ

Śniadanie

II śniadanie

Obiad

Podwieczorek

PONIEDZIAŁEK

Pieczywo pszenno – żytnie35g

wieloziarniste35g z masłem roślinnym 5g oraz ser vege5g

i czerwoną papryką10g lub ogórkiem kiszonym5g

kawa inka na mleku roślinnym200g

 

ALERGENY:1;6.

Sok marchewkowo – brzoskwiniowy200g

 

ALERGENY:

Zupa pomidorowa z ryżem250g

Pyzy drożdzowymi60g

z sosem owocowo-jogurtowym (roślinnym)40g

woda mineralna z pomarańczą200g

ALERGENY:1;6;3.

 

brzoskwinia60g

Wafle zbożowo – ryżowe20g

 

ALERGENY:1,3.

WTOREK

Bułka pszenna 35g lub ze słonecznikiem35g z masłem roślinnym5g i pastą mięsną 20g z

pomidorem20g oraz

ogórkiem kiszonym10g

Herbata truskawka poziomka200g

ALERGENY:1;12.

Sok Jabłkowy

200g

 

ALERGENY:

Kapuśniaczek 250g

Pulpety z indyka

w sosie białym z koperkiem90g

z ryżem50g

mini marchewki80g

kompot200g

ALERGENY:1,9;3.

Kisiel truskawkowy200g

Gruszka60g

ALERGENY:

ŚRODA

Kiełbaska extra40g z kechupem5g oraz

Pieczywo pszenno – żytnie35g, wieloziarniste35g,z masłem roślinnym5g i ser biały vege 15g

zielonym ogórekiem10g i

ze szczypiorkiem 5g

herbata owocowa200g

ALERGENY:1;12;6.

Mus owocowy100g

 

ALERGENY:

Rosolnik 250g

Leczo mięsno - warzywne z makaronem230g

kompot200g

ALERGENY:1;9;1;3.

Vege deser czekoladowy135g

ALERGENY:6.

CZWARTEK

Zupa mleczna(roślinne)200g z płatkami musli12g, pieczywo pszenno – żytnie35g(1), graham30g(1) z masłem roślinnym 5g oraz z dżemem wiśniowym15g

herbata z cytryną 200g.

ALERGENY:1;6;8.

Śliwki60g

 

ALERGENY:

Krem z warzyw z grzankami 250g

Kotlet schabowy90g

Ziemniaki 80g

Surówka porowa80g

herbata miętowa200g

ALERGENY:9;1;3.

Ciastko kruche 50g

Herbata owocowa200g

ALERGENY:1;3.

PIĄTEK

Pieczywo pszenno żytnie35g wieloziarniste35g masłem roślinne 5g z

Jajkiem gotowanym10g z kechupem5g albo

czerwoną papryką5g lub sałatą2g

herbata z cytryną i miodem200g.

ALERGENY:1;3.

Sok pomarańczowy

200g

 

ALERGENY:

Krem z dyni250g

z prażonymi pestkami5g

Paluszki rybne75g

, ziemniaki80g,

surówka z kiszonej kapusty80g

kompot200g.

ALERGENY:1;9;4;1;3.

Serek sojowy waniliowy150g

paluszki chlebowe20g

ALERGENY:1;3;6.

 

 

 

 

 

Alergeny pokarmowe występujące w posiłkach:

1 - zboża zawierające gluten

 

 

 

 

2 – skorupiaki i produkty pochodne

6 – soja i produkty pochodne

11 - sezam i produkty pochodne

 

 

3 – jaja i produkty pochodne

7 – mleko

12 – dwutlenek siarki, siarczyny

 

 

4 – ryby i produkty pochodne

8 – orzechy

13 – łubin

 

 

5 – orzeszki

9 – seler

14 – mięczaki