Jadłospis
Jadłospis 03.02.2025 – 07.02.2025
DIETA PODSTAWOWA |
||||
DZIEŃ |
Śniadanie |
II śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek
|
PONIEDZIAŁEK |
Pieczywo pszenno – żytnie35g wieloziarniste35g z masłem5g i polędwicą parzoną, pomidor10g i sałata rzymska2g Herbata miętowa200g
ALERGENY:1;7. |
ALERGENY: |
Pomidorówka z makaronem250g Racuchy80g z jabłkiem prażonym40g Kompot200g
ALERGENY:9;1;3;7. |
Banan60g Biszkopty20g
ALERGENY:1;3. |
WTOREK |
Kaszka manna z sosem malinowym150g Pieczywo pszenno – żytnie35g wieloziarniste35g z masłem5g i serkiem czekoladowym hochland15g Herbata malinowo-cytrynowa200g ALERGENY:1;7. |
Sok marchewkowo – malinowy200g
ALERGENY |
Ogórkowa250g Makaron spagetti pełnoziarnisty80g z sosem bolońskim40g Kompot200g ALERGENY:1;3. |
Budyń waniliowy150g Chrupki kukurydziane10g ALERGENY:7;1. |
ŚRODA |
Pieczywo pszenno – żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem5g i szynka dziecięca15g zielonym ogórkiem10g rzodkiewka5g Kakao200g ALERGENY:1;7;12. |
Suszone jabłka18g
ALERGENY:12. |
Krem z ziemniaków200g Potrawka z kurczaka100g Z ryżem parabolicznym50g Marchewka z groszkiem80g Kompot200g
ALERGENY:9. |
ALERGENY:7;1. |
CZWARTEK |
Pieczywo pszenno żytnie35g, lub wieloziarniste35g z masłem 5 i szynką drobiową15g oraz pomidorem10g lub sałatą lodową2g herbata z miodem i cytryną 200g
ALERGENY:1;7. |
ALERGENY: |
Rosolnik250g Nagettsy90g Z ziemniakami80g Surówka selerowa80g Kompot200g ALERGENY:9;1;3.
|
Galaretka 100g Z brzoskwiniami20g
ALERGENY: |
PIĄTEK |
Bułka pszenna 80g lub z słonecznikiem35g i masłem5g oraz pasta mięsna20g lub ser żółty15g pomidorem10g oraz papryka czerwona5g herbata żurawinowa200g ALERGENY:1;7. |
200g ALERGENY:
|
Zupa krem z cukinii ze słonecznikiem250g Ryba w panierce90g z ziemniakami80g Surówka coleslaw80g kompot200g ALERGENY:1;9;4;3. |
Ciasto murzynek40g(wyrób własny) Woda z cytryną200g ALERGENY:1;3. . |
Alergeny pokarmowe występujące w posiłkach:
1 - zboża zawierające gluten |
|
|
|
|
2 – skorupiaki i produkty pochodne |
6 – soja i produkty pochodne |
11 - sezam i produkty pochodne |
|
|
3 – jaja i produkty pochodne |
7 – mleko |
12 – dwutlenek siarki, siarczyny |
|
|
4 – ryby i produkty pochodne |
8 – orzechy |
13 – łubin |
|
|
5 – orzeszki |
9 – seler |
14 – mięczaki |
|
|
Jadłospis 03.02.2025 – 07.02.2025
DIETA BEZMLECZNA |
||||
DZIEŃ |
Śniadanie |
II śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
PONIEDZIAŁEK |
Pieczywo pszenno – żytnie35g wieloziarniste35g z masłem roślinnym5g i polędwicą parzoną, pomidor10g i sałata rzymska2g Herbata miętowa200g
ALERGENY:1. |
ALERGENY: |
Pomidorówka z makaronem250g Racuchy80g z jabłkiem prażonym40g Kompot200g
ALERGENY:9;1;3;6. |
Banan60g Biszkopty20g
ALERGENY:1;3. |
WTOREK |
Kaszka manna na mleku roślinnym z sosem malinowym150g Pieczywo pszenno – żytnie35g wieloziarniste35g z masłem roślinnym5g i dżemem brzoskwiniowym15g Herbata malinowo-cytrynowa200g ALERGENY:1;6.. |
Sok marchewkowo – malinowy200g
ALERGENY |
Ogórkowa250g Makaron spagetti pełnoziarnisty80g z sosem bolońskim40g Kompot200g ALERGENY:1;3. |
Budyń waniliowy150g Chrupki kukurydziane10g ALERGENY:6;1. |
ŚRODA |
Pieczywo pszenno – żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem roślinnym5g i szynka dziecięca15g zielonym ogórkiem10g rzodkiewka5g Kakao na mleku roślinnym200g ALERGENY:1;6;12. |
Suszone jabłka18g
ALERGENY:12. |
Krem z ziemniaków200g Potrawka z kurczaka100g Z ryżem parabolicznym50g Marchewka z groszkiem80g Kompot200g
ALERGENY:9. |
ALERGENY:7;1. |
CZWARTEK |
Pieczywo pszenno żytnie35g, lub wieloziarniste35g z masłem roślinnym 5g i szynką drobiową15g oraz pomidorem10g lub sałatą lodową2g herbata z miodem i cytryną 200g
ALERGENY:1;6. |
ALERGENY: |
Rosolnik250g Nagettsy90g Z ziemniakami80g Surówka selerowa80g Kompot200g ALERGENY:9;1;3.
|
Galaretka 100g Z brzoskwiniami20g
ALERGENY: |
PIĄTEK |
Bułka pszenna 80g lub z słonecznikiem35g i masłem roślinnym5g oraz pasta mięsna20g lub ser żółty vege10g pomidorem10g oraz papryka czerwona5g herbata żurawinowa200g ALERGENY:1;3;6. |
200g ALERGENY:
|
Zupa krem z cukinii ze słonecznikiem250g Ryba w panierce90g z ziemniakami80g Surówka coleslaw80g kompot200g ALERGENY:1;4;9;3 |
Ciasto murzynek40g(wyrób własny) Woda z cytryną200g ALERGENY:1;3. . |
Alergeny pokarmowe występujące w posiłkach:
1 - zboża zawierające gluten |
|
|
|
|
2 – skorupiaki i produkty pochodne |
6 – soja i produkty pochodne |
11 - sezam i produkty pochodne |
|
|
3 – jaja i produkty pochodne |
7 – mleko |
12 – dwutlenek siarki, siarczyny |
|
|
4 – ryby i produkty pochodne |
8 – orzechy |
13 – łubin |
|
|
5 – orzeszki |
9 – seler |
14 – mięczaki |
|
|