Kontakt
Przedszkole w Zespole Szkół w Biedrusku

Jadłospis

Jadłospis 02.09.2024 – 06.09.2024

 

DIETA PODSTAWOWA

DZIEŃ

Śniadanie

II śniadanie

Obiad

Podwieczorek

PONIEDZIAŁEK

Pieczywo pszenno – żytnie35g wieloziarniste35g z masłem5g kiełbasa żywiecka15g

Ogórek zielony10g oraz papryka czerwona10g

Kawa inka200g

ALERGENY: 1;12;7.

 

Sok marchewkowo-malinowy200g

 

ALERGENY:

Zupa pomidorowa z ryżem250g

Makaron świderki80g

z sosem serowo-szpinakowym40g

Lemoniada cytrynowa z czarnym bzem200g

 

ALERGENY:1;3;7;9.

 

Jogurt brzoskwinia – marakuja250g

Paluszki chlebowe20g

 

ALERGENY:1;7.

WTOREK

Pieczywo pszenno – żytnie35g wieloziarniste35g z masłem5g oraz serem żółtym Gouda 15g lub szynka dziecięca15g sałata2g lub

pomidor10g

Herbata czarna200g

ALERGENY:1;7;12.


 

Sok pomarańczowo-brzoskwiniowy200g

 

ALERGENY:

Kapuśniak 250g

Kotlet drobiowy90g

Ziemniaki80g

Surówka koperkowa80g

Lemoniada rabarbarowa200g

ALERGENY:9;1;3.


mus owocowy100g

ciastka be be18g

 

ALERGENY:1;3.

ŚRODA

Ryż na mleku150g z jabłkiem prażonym20g

Pieczywo pszenno – żytnie35g wieloziarniste35g z masłem5g i pasta z czerwonej fasoli20g

Pomidor15g i szczypiorek5g

Herbata malinowa200g

ALERGENY:1;10;7


 

 

Borówka amerykańska60g

 

ALERGENY:

Krem z zielonego groszku250g

z grzankami5g

kotlet jajeczny80g

ziemniaki80g

surówka porowa80g

sok jabłkowy200g

ALERGENY:9;7;1;3;10


 

Gruszka60g

Śliwka40g

Wafle ryżowe10g

 

ALERGENY:

CZWARTEK

Bułka pszenna35g lub ze słonecznikiem35g

z masłem5g oraz pastą mięsną20g i pomidorem5g lub ogórkiem kiszonym10g

herbata malinowo-cytrynowa200g

 

ALERGENY:7;1;12.


 


Arbuz150g

 

ALERGENY:

Jarzynowa250g

Mielony90g

Ziemniaki80g

Surówka z tartej marchewki80g

Sok wiśnia jabłko200g

ALERGENY:9;1;3.

 

Brzoskwinia60g

Banan60g

Kiwi540g

 

ALERGENY:7.

PIĄTEK

Pieczywo pszenno żytnie35g , wieloziarniste35g z masłem5g

i szynka drobiowa15g oraz serek śmietankowy15g,

papryka czerwona5g lub ogórek zielony10g

herbata z dzikiej róży200g

 

ALERGENY:1;7;12.



sok pomarańczowy200g

 

 

ALERGENY:


Rosolnik250g
Pancakes z sosem malinowym185g

Lemoniada cytrynowa z miętą200g

 

 

ALERGENY:9;1;3.


 

Jogurt do picia owoce leśne250g

 

 

ALERGENY:7.

 

 

Alergeny pokarmowe występujące w posiłkach:

 

1 - zboża zawierające gluten

 

 

 

 

2 – skorupiaki i produkty pochodne

6 – soja i produkty pochodne

11 - sezam i produkty pochodne

 

 

3 – jaja i produkty pochodne

7 – mleko

12 – dwutlenek siarki, siarczyny

 

 

4 – ryby i produkty pochodne

8 – orzechy

13 – łubin

 

 

5 – orzeszki

9 – seler

14 – mięczaki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jadłospis 02.09.2024 – 06.09.2024

DIETA BEZMLECZNA

DZIEŃ

Śniadanie

II śniadanie

Obiad

Podwieczorek

PONIEDZIAŁEK

Pieczywo pszenno – żytnie35g wieloziarniste35g z masłem roślinnym5g kiełbasa żywiecka15g

Ogórek zielony10g oraz papryka czerwona10g

Kawa inka na mleku roślinnym200g

ALERGENY: 1;12;6.

 

Sok marchewkowo-malinowy200g

 

ALERGENY:

Zupa pomidorowa z ryżem250g

Makaron świderki80g

z sosem szpinakowym40g

Lemoniada cytrynowa z czarnym bzem200g

 

ALERGENY:1;3;9.

 

Jogurt kokosowy vege150g

Paluszki chlebowe20g

 

ALERGENY:1;6.

WTOREK

Pieczywo pszenno – żytnie35g wieloziarniste35g z masłem roślinnym5g oraz serem żółtym vege 15g lub szynka dziecięca15g sałata2g lub

pomidor10g

Herbata czarna200g

ALERGENY:1;6;12.


 

Sok pomarańczowo-brzoskwiniowy200g

 

ALERGENY:

Kapuśniak 250g

Kotlet drobiowy90g

Ziemniaki80g

Surówka koperkowa80g

Lemoniada rabarbarowa200g

ALERGENY:9;1;3.


mus owocowy100g

ciastka be be18g

 

ALERGENY:1;3.

ŚRODA

Ryż na mleku roślinnym150g z jabłkiem prażonym20g

Pieczywo pszenno – żytnie35g wieloziarniste35g z masłem5g i pasta z czerwonej fasoli20g

Pomidor15g

Herbata malinowa200g

ALERGENY:1;10;7


 

 

Borówka amerykańska60g

 

ALERGENY:

Krem z zielonego groszku250g

z grzankami5g

kotlet jajeczny80g

ziemniaki80g

surówka porowa80g

sok jabłkowy200g

ALERGENY:9;1;3;10


 

Gruszka60g

Śliwka40g

Wafle ryżowe10g

 

ALERGENY:

CZWARTEK

Bułka pszenna35g lub ze słonecznikiem35g

z masłem roślinnym5g oraz pastą mięsną20g i pomidorem5g lub ogórkiem kiszonym10g

herbata malinowo-cytrynowa200g

 

ALERGENY:7;1;12.


 


Arbuz150g

 

ALERGENY:

Jarzynowa250g

Mielony90g

Ziemniaki80g

Surówka z tartej marchewki80g

Sok wiśnia jabłko200g

ALERGENY:9;1;3;10.

 

Brzoskwinia60g

Banan60g

Kiwi540g

 

ALERGENY:

PIĄTEK

Pieczywo pszenno żytnie35g , wieloziarniste35g z masłem roślinnym5g

i szynka drobiowa15g

papryka czerwona5g lub ogórek zielony10g

herbata z dzikiej róży200g

 

ALERGENY:1;12.



sok pomarańczowy200g

 

 

ALERGENY:


Rosolnik250g
Pancakes z sosem malinowym185g

Lemoniada cytrynowa z miętą200g

 

 

ALERGENY:9;1;3.


 

Jogurt do picia vege truskawka250g

 

 

ALERGENY:6.

 

 

 

 

 

 

Alergeny pokarmowe występujące w posiłkach:

1 - zboża zawierające gluten

 

 

 

 

2 – skorupiaki i produkty pochodne

6 – soja i produkty pochodne

11 - sezam i produkty pochodne

 

 

3 – jaja i produkty pochodne

7 – mleko

12 – dwutlenek siarki, siarczyny

 

 

4 – ryby i produkty pochodne

8 – orzechy

13 – łubin

 

 

5 – orzeszki

9 – seler

14 – mięczaki