Kontakt
Przedszkole w Zespole Szkół w Biedrusku

Jadłospis

 

Jadłospis 03.02.2025 – 07.02.2025

 

DIETA PODSTAWOWA

DZIEŃ

Śniadanie

II śniadanie

Obiad

Podwieczorek

 

PONIEDZIAŁEK

 

Pieczywo pszenno – żytnie35g wieloziarniste35g z masłem5g i polędwicą parzoną, pomidor10g i sałata rzymska2g

Herbata miętowa200g

 

ALERGENY:1;7.

 


sok multivitamina200g
 

ALERGENY:

 

Pomidorówka z makaronem250g

Racuchy80g z jabłkiem prażonym40g

Kompot200g

 

ALERGENY:9;1;3;7.

 

Banan60g

Biszkopty20g

 

 

ALERGENY:1;3.

WTOREK

 

Kaszka manna z sosem malinowym150g

Pieczywo pszenno – żytnie35g wieloziarniste35g z masłem5g i serkiem czekoladowym hochland15g

Herbata malinowo-cytrynowa200g

ALERGENY:1;7.


 

Sok marchewkowo – malinowy200g

 

ALERGENY

 

Ogórkowa250g

Makaron spagetti pełnoziarnisty80g z sosem bolońskim40g

Kompot200g

ALERGENY:1;3.

 

Budyń waniliowy150g

Chrupki kukurydziane10g
 

ALERGENY:7;1.

ŚRODA

 

Pieczywo pszenno – żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem5g i szynka dziecięca15g

zielonym ogórkiem10g rzodkiewka5g

Kakao200g

ALERGENY:1;7;12.

 

Suszone jabłka18g

 

ALERGENY:12.

Krem z ziemniaków200g

Potrawka z kurczaka100g

Z ryżem parabolicznym50g

Marchewka z groszkiem80g

Kompot200g

 

ALERGENY:9.


Jogurt naturalny100g z miodem lub płatkami musli10g

 

ALERGENY:7;1.

CZWARTEK

Pieczywo pszenno żytnie35g, lub wieloziarniste35g z masłem 5 i szynką drobiową15g oraz pomidorem10g lub sałatą lodową2g

herbata z miodem i cytryną 200g

 

ALERGENY:1;7.


Lemoniada pomarańcza - cytryna200g
 

ALERGENY:

 

Rosolnik250g

Nagettsy90g

Z ziemniakami80g

Surówka selerowa80g

Kompot200g

ALERGENY:9;1;3.

 

 

 

Galaretka 100g

Z brzoskwiniami20g

 

ALERGENY:

PIĄTEK

Bułka pszenna 80g lub z słonecznikiem35g i masłem5g

oraz pasta mięsna20g lub ser żółty15g

pomidorem10g

oraz papryka czerwona5g

herbata żurawinowa200g

ALERGENY:1;7.


sok jabłkowy

200g
 

ALERGENY:

 

Zupa krem z cukinii ze słonecznikiem250g

Ryba w panierce90g

z ziemniakami80g

Surówka coleslaw80g

kompot200g

ALERGENY:1;9;4;3.
 


 

Ciasto murzynek40g(wyrób własny)

Woda z cytryną200g

ALERGENY:1;3.

.

 

 

 

Alergeny pokarmowe występujące w posiłkach:

 

1 - zboża zawierające gluten

 

 

 

 

2 – skorupiaki i produkty pochodne

6 – soja i produkty pochodne

11 - sezam i produkty pochodne

 

 

3 – jaja i produkty pochodne

7 – mleko

12 – dwutlenek siarki, siarczyny

 

 

4 – ryby i produkty pochodne

8 – orzechy

13 – łubin

 

 

5 – orzeszki

9 – seler

14 – mięczaki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jadłospis 03.02.2025 – 07.02.2025

 

 

DIETA BEZMLECZNA

DZIEŃ

Śniadanie

II śniadanie

Obiad

Podwieczorek

PONIEDZIAŁEK

 

Pieczywo pszenno – żytnie35g wieloziarniste35g z masłem roślinnym5g i polędwicą parzoną, pomidor10g i sałata rzymska2g

Herbata miętowa200g

 

ALERGENY:1.

 


sok multivitamina200g
 

ALERGENY:

 

Pomidorówka z makaronem250g

Racuchy80g z jabłkiem prażonym40g

Kompot200g

 

ALERGENY:9;1;3;6.

 

Banan60g

Biszkopty20g

 

 

ALERGENY:1;3.

WTOREK

 

Kaszka manna na mleku roślinnym z sosem malinowym150g

Pieczywo pszenno – żytnie35g wieloziarniste35g z masłem roślinnym5g i dżemem brzoskwiniowym15g

Herbata malinowo-cytrynowa200g

ALERGENY:1;6..


 

Sok marchewkowo – malinowy200g

 

ALERGENY

 

Ogórkowa250g

Makaron spagetti pełnoziarnisty80g z sosem bolońskim40g

Kompot200g

ALERGENY:1;3.

 

Budyń waniliowy150g

Chrupki kukurydziane10g
 

ALERGENY:6;1.

ŚRODA

 

Pieczywo pszenno – żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem roślinnym5g i szynka dziecięca15g

zielonym ogórkiem10g rzodkiewka5g

Kakao na mleku roślinnym200g

ALERGENY:1;6;12.

 

Suszone jabłka18g

 

ALERGENY:12.

Krem z ziemniaków200g

Potrawka z kurczaka100g

Z ryżem parabolicznym50g

Marchewka z groszkiem80g

Kompot200g

 

ALERGENY:9.


Jogurt naturalny alpro100g z miodem lub płatkami musli10g

 

ALERGENY:7;1.

CZWARTEK

 

Pieczywo pszenno żytnie35g, lub wieloziarniste35g z masłem roślinnym 5g i szynką drobiową15g oraz pomidorem10g lub sałatą lodową2g

herbata z miodem i cytryną 200g

 

ALERGENY:1;6.


Lemoniada pomarańcza - cytryna200g
 

ALERGENY:

 

Rosolnik250g

Nagettsy90g

Z ziemniakami80g

Surówka selerowa80g

Kompot200g

ALERGENY:9;1;3.

 

 

 

Galaretka 100g

Z brzoskwiniami20g

 

ALERGENY:

PIĄTEK

Bułka pszenna 80g lub z słonecznikiem35g i masłem roślinnym5g

oraz pasta mięsna20g lub ser żółty vege10g

pomidorem10g

oraz papryka czerwona5g

herbata żurawinowa200g

ALERGENY:1;3;6.


sok jabłkowy

200g
 

ALERGENY:

 

Zupa krem z cukinii ze słonecznikiem250g

Ryba w panierce90g

z ziemniakami80g

Surówka coleslaw80g

kompot200g

ALERGENY:1;4;9;3
 


 

Ciasto murzynek40g(wyrób własny)

Woda z cytryną200g

ALERGENY:1;3.

.

 

 

 

 

 

Alergeny pokarmowe występujące w posiłkach:

1 - zboża zawierające gluten

 

 

 

 

2 – skorupiaki i produkty pochodne

6 – soja i produkty pochodne

11 - sezam i produkty pochodne

 

 

3 – jaja i produkty pochodne

7 – mleko

12 – dwutlenek siarki, siarczyny

 

 

4 – ryby i produkty pochodne

8 – orzechy

13 – łubin

 

 

5 – orzeszki

9 – seler

14 – mięczaki