Jadłospis
Jadłospis 23.09.2024 – 27.09.2024
DIETA PODSTAWOWA |
||||
DZIEŃ |
Śniadanie |
II śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
PONIEDZIAŁEK |
Pieczywo pszenno – żytnie35g wieloziarniste35g z masłem 5g oraz ser salami5g i czerwoną papryką10g lub ogórkiem kiszonym5g kawa inka na mleku200g
ALERGENY:1;7. |
Sok marchewkowo – brzoskwiniowy200g
ALERGENY: |
Zupa pomidorowa z ryżem250g Pyzy drożdzowymi60g z sosem owocowo-jogurtowym 40g woda mineralna z pomarańczą200g ALERGENY:1;7;9;3. |
brzoskwinia60g Wafle zbożowo – ryżowe20g
ALERGENY:1;3. |
WTOREK |
Bułka pszenna 35g lub ze słonecznikiem35g z masłem5g i pastą mięsną 20g z pomidorem20g oraz ogórkiem kiszonym10g Herbata truskawka poziomka200g ALERGENY:1;7;4. |
Sok Jabłkowy 200g
ALERGENY: |
Kapuśniaczek 250g Pulpety z indyka w sosie białym z koperkiem90g z ryżem50g mini marchewki80g kompot200g ALERGENY:9;7;3. |
Kisiel truskawkowy200g Gruszka60g ALERGENY: |
ŚRODA |
Kiełbaska extra40g z kechupem5g oraz Pieczywo pszenno – żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem 5g i serem śmietankowym almette15g zielonym ogórekiem10g i ze szczypiorkiem 5g herbata owocowa200g ALERGENY:1;12;7. |
Mus owocowy100g
ALERGENY: |
Rosolnik 250g Leczo mięsno - warzywne z makaronem230g kompot200g ALERGENY:1;3;9. |
Kaszka manna z sosem jagodowym150g
ALERGENY:7;1. |
CZWARTEK |
Zupa mleczna200g z płatkami musli12g, pieczywo pszenno – żytnie35g, graham30g z masłem 5g oraz z dżemem wiśniowym15g herbata z cytryną 200g. ALERGENY:1;8;7. |
Śliwki60g
ALERGENY: |
Krem z warzyw z grzankami 250g Kotlet schabowy90g Ziemniaki 80g Surówka porowa80g herbata miętowa200g ALERGENY:9;1;3. |
Ciastko kruche 50g Herbata owocowa200g
ALERGENY:1;3. |
PIĄTEK |
Pieczywo pszenno żytnie35g wieloziarniste35g, masłem 5g z Jajkiem gotowanym10g z kechupem5g albo czerwoną papryką5g lub sałatą2g herbata z cytryną i miodem200g. ALERGENY:1;3;7. |
Sok pomarańczowy 200g
ALERGENY: |
Krem z dyni250g z prażonymi pestkami5g Paluszki rybne75g ziemniaki80g, surówka z kiszonej kapusty80g kompot200g. ALERGENY:4;9;3;1. |
Serek brzoskwiniowy150g paluszki chlebowe20g
ALERGENY:7;1;3. |
Alergeny pokarmowe występujące w posiłkach:
1 - zboża zawierające gluten |
|
|
|
|
2 – skorupiaki i produkty pochodne |
6 – soja i produkty pochodne |
11 - sezam i produkty pochodne |
|
|
3 – jaja i produkty pochodne |
7 – mleko |
12 – dwutlenek siarki, siarczyny |
|
|
4 – ryby i produkty pochodne |
8 – orzechy |
13 – łubin |
|
|
5 – orzeszki |
9 – seler |
14 – mięczaki |
|
|
Jadłospis 23.09.2024 – 27.09.2024
DIETA BEZMLECZNA |
||||
DZIEŃ |
Śniadanie |
II śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
PONIEDZIAŁEK |
Pieczywo pszenno – żytnie35g wieloziarniste35g z masłem roślinnym 5g oraz ser vege5g i czerwoną papryką10g lub ogórkiem kiszonym5g kawa inka na mleku roślinnym200g
ALERGENY:1;6. |
Sok marchewkowo – brzoskwiniowy200g
ALERGENY: |
Zupa pomidorowa z ryżem250g Pyzy drożdzowymi60g z sosem owocowo-jogurtowym (roślinnym)40g woda mineralna z pomarańczą200g ALERGENY:1;6;3. |
brzoskwinia60g Wafle zbożowo – ryżowe20g
ALERGENY:1,3. |
WTOREK |
Bułka pszenna 35g lub ze słonecznikiem35g z masłem roślinnym5g i pastą mięsną 20g z pomidorem20g oraz ogórkiem kiszonym10g Herbata truskawka poziomka200g ALERGENY:1;12. |
Sok Jabłkowy 200g
ALERGENY: |
Kapuśniaczek 250g Pulpety z indyka w sosie białym z koperkiem90g z ryżem50g mini marchewki80g kompot200g ALERGENY:1,9;3. |
Kisiel truskawkowy200g Gruszka60g ALERGENY: |
ŚRODA |
Kiełbaska extra40g z kechupem5g oraz Pieczywo pszenno – żytnie35g, wieloziarniste35g,z masłem roślinnym5g i ser biały vege 15g zielonym ogórekiem10g i ze szczypiorkiem 5g herbata owocowa200g ALERGENY:1;12;6. |
Mus owocowy100g
ALERGENY: |
Rosolnik 250g Leczo mięsno - warzywne z makaronem230g kompot200g ALERGENY:1;9;1;3. |
Vege deser czekoladowy135g ALERGENY:6. |
CZWARTEK |
Zupa mleczna(roślinne)200g z płatkami musli12g, pieczywo pszenno – żytnie35g(1), graham30g(1) z masłem roślinnym 5g oraz z dżemem wiśniowym15g herbata z cytryną 200g. ALERGENY:1;6;8. |
Śliwki60g
ALERGENY: |
Krem z warzyw z grzankami 250g Kotlet schabowy90g Ziemniaki 80g Surówka porowa80g herbata miętowa200g ALERGENY:9;1;3. |
Ciastko kruche 50g Herbata owocowa200g ALERGENY:1;3. |
PIĄTEK |
Pieczywo pszenno żytnie35g wieloziarniste35g masłem roślinne 5g z Jajkiem gotowanym10g z kechupem5g albo czerwoną papryką5g lub sałatą2g herbata z cytryną i miodem200g. ALERGENY:1;3. |
Sok pomarańczowy 200g
ALERGENY: |
Krem z dyni250g z prażonymi pestkami5g Paluszki rybne75g , ziemniaki80g, surówka z kiszonej kapusty80g kompot200g. ALERGENY:1;9;4;1;3. |
Serek sojowy waniliowy150g paluszki chlebowe20g ALERGENY:1;3;6. |
Alergeny pokarmowe występujące w posiłkach:
1 - zboża zawierające gluten |
|
|
|
|
2 – skorupiaki i produkty pochodne |
6 – soja i produkty pochodne |
11 - sezam i produkty pochodne |
|
|
3 – jaja i produkty pochodne |
7 – mleko |
12 – dwutlenek siarki, siarczyny |
|
|
4 – ryby i produkty pochodne |
8 – orzechy |
13 – łubin |
|
|
5 – orzeszki |
9 – seler |
14 – mięczaki |
|
|