Jadłospis
Jadłospis 02.09.2024 – 06.09.2024
DIETA PODSTAWOWA |
||||
DZIEŃ |
Śniadanie |
II śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
PONIEDZIAŁEK |
Pieczywo pszenno – żytnie35g wieloziarniste35g z masłem5g kiełbasa żywiecka15g Ogórek zielony10g oraz papryka czerwona10g Kawa inka200g ALERGENY: 1;12;7. |
Sok marchewkowo-malinowy200g ALERGENY: |
Zupa pomidorowa z ryżem250g Makaron świderki80g z sosem serowo-szpinakowym40g Lemoniada cytrynowa z czarnym bzem200g
ALERGENY:1;3;7;9. |
Jogurt brzoskwinia – marakuja250g Paluszki chlebowe20g
ALERGENY:1;7. |
WTOREK |
Pieczywo pszenno – żytnie35g wieloziarniste35g z masłem5g oraz serem żółtym Gouda 15g lub szynka dziecięca15g sałata2g lub pomidor10g Herbata czarna200g ALERGENY:1;7;12. |
Sok pomarańczowo-brzoskwiniowy200g
ALERGENY: |
Kapuśniak 250g Kotlet drobiowy90g Ziemniaki80g Surówka koperkowa80g Lemoniada rabarbarowa200g ALERGENY:9;1;3. |
ciastka be be18g
ALERGENY:1;3. |
ŚRODA |
Ryż na mleku150g z jabłkiem prażonym20g Pieczywo pszenno – żytnie35g wieloziarniste35g z masłem5g i pasta z czerwonej fasoli20g Pomidor15g i szczypiorek5g Herbata malinowa200g ALERGENY:1;10;7 |
Borówka amerykańska60g
ALERGENY: |
Krem z zielonego groszku250g z grzankami5g kotlet jajeczny80g ziemniaki80g surówka porowa80g sok jabłkowy200g ALERGENY:9;7;1;3;10 |
Gruszka60g Śliwka40g Wafle ryżowe10g
ALERGENY: |
CZWARTEK |
Bułka pszenna35g lub ze słonecznikiem35g z masłem5g oraz pastą mięsną20g i pomidorem5g lub ogórkiem kiszonym10g herbata malinowo-cytrynowa200g
ALERGENY:7;1;12. |
ALERGENY: |
Jarzynowa250g Mielony90g Ziemniaki80g Surówka z tartej marchewki80g Sok wiśnia jabłko200g ALERGENY:9;1;3. |
Brzoskwinia60g Banan60g Kiwi540g
ALERGENY:7. |
PIĄTEK |
Pieczywo pszenno żytnie35g , wieloziarniste35g z masłem5g i szynka drobiowa15g oraz serek śmietankowy15g, papryka czerwona5g lub ogórek zielony10g herbata z dzikiej róży200g
ALERGENY:1;7;12. |
ALERGENY: |
Lemoniada cytrynowa z miętą200g
ALERGENY:9;1;3. |
Jogurt do picia owoce leśne250g
ALERGENY:7. |
Alergeny pokarmowe występujące w posiłkach:
1 - zboża zawierające gluten |
|
|
|
|
2 – skorupiaki i produkty pochodne |
6 – soja i produkty pochodne |
11 - sezam i produkty pochodne |
|
|
3 – jaja i produkty pochodne |
7 – mleko |
12 – dwutlenek siarki, siarczyny |
|
|
4 – ryby i produkty pochodne |
8 – orzechy |
13 – łubin |
|
|
5 – orzeszki |
9 – seler |
14 – mięczaki |
|
|
Jadłospis 02.09.2024 – 06.09.2024
DIETA BEZMLECZNA |
||||
DZIEŃ |
Śniadanie |
II śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
PONIEDZIAŁEK |
Pieczywo pszenno – żytnie35g wieloziarniste35g z masłem roślinnym5g kiełbasa żywiecka15g Ogórek zielony10g oraz papryka czerwona10g Kawa inka na mleku roślinnym200g ALERGENY: 1;12;6. |
Sok marchewkowo-malinowy200g ALERGENY: |
Zupa pomidorowa z ryżem250g Makaron świderki80g z sosem szpinakowym40g Lemoniada cytrynowa z czarnym bzem200g
ALERGENY:1;3;9. |
Jogurt kokosowy vege150g Paluszki chlebowe20g
ALERGENY:1;6. |
WTOREK |
Pieczywo pszenno – żytnie35g wieloziarniste35g z masłem roślinnym5g oraz serem żółtym vege 15g lub szynka dziecięca15g sałata2g lub pomidor10g Herbata czarna200g ALERGENY:1;6;12. |
Sok pomarańczowo-brzoskwiniowy200g
ALERGENY: |
Kapuśniak 250g Kotlet drobiowy90g Ziemniaki80g Surówka koperkowa80g Lemoniada rabarbarowa200g ALERGENY:9;1;3. |
ciastka be be18g
ALERGENY:1;3. |
ŚRODA |
Ryż na mleku roślinnym150g z jabłkiem prażonym20g Pieczywo pszenno – żytnie35g wieloziarniste35g z masłem5g i pasta z czerwonej fasoli20g Pomidor15g Herbata malinowa200g ALERGENY:1;10;7 |
Borówka amerykańska60g
ALERGENY: |
Krem z zielonego groszku250g z grzankami5g kotlet jajeczny80g ziemniaki80g surówka porowa80g sok jabłkowy200g ALERGENY:9;1;3;10 |
Gruszka60g Śliwka40g Wafle ryżowe10g
ALERGENY: |
CZWARTEK |
Bułka pszenna35g lub ze słonecznikiem35g z masłem roślinnym5g oraz pastą mięsną20g i pomidorem5g lub ogórkiem kiszonym10g herbata malinowo-cytrynowa200g
ALERGENY:7;1;12. |
ALERGENY: |
Jarzynowa250g Mielony90g Ziemniaki80g Surówka z tartej marchewki80g Sok wiśnia jabłko200g ALERGENY:9;1;3;10. |
Brzoskwinia60g Banan60g Kiwi540g
ALERGENY: |
PIĄTEK |
Pieczywo pszenno żytnie35g , wieloziarniste35g z masłem roślinnym5g i szynka drobiowa15g papryka czerwona5g lub ogórek zielony10g herbata z dzikiej róży200g
ALERGENY:1;12. |
ALERGENY: |
Lemoniada cytrynowa z miętą200g
ALERGENY:9;1;3. |
Jogurt do picia vege truskawka250g
ALERGENY:6. |
Alergeny pokarmowe występujące w posiłkach:
1 - zboża zawierające gluten |
|
|
|
|
2 – skorupiaki i produkty pochodne |
6 – soja i produkty pochodne |
11 - sezam i produkty pochodne |
|
|
3 – jaja i produkty pochodne |
7 – mleko |
12 – dwutlenek siarki, siarczyny |
|
|
4 – ryby i produkty pochodne |
8 – orzechy |
13 – łubin |
|
|
5 – orzeszki |
9 – seler |
14 – mięczaki |
|
|