Kontakt
Przedszkole w Zespole Szkół w Biedrusku

Jadłospis

Jadłospis 18.11.2024 – 22.11.2024

 

DIETA PODSTAWOWA

DZIEŃ

Śniadanie

II śniadanie

Obiad

Podwieczorek

PONIEDZIAŁEK

Płatki kukurydziane z mlekiem200g

Pieczywo pszenno żytnie35g , wieloziarniste35g z masłem5g

i dżemem truskawkowy15g

Herbata malinowo-cytrynowa200g

ALERGENY: 1;7.

 


sok pomarańczowy200g
ALERGENY:

 

Zupa jarzynowa250g

Naleśniki z sosem jogurtowo-waniliowym200g

Kompot200g

ALERGENY:9;1;7;10;3.

 

Banan60g

Biszkopty20g

ALERGENY:1;3.

WTOREK

 

Pieczywo pszenno – żytnie35g wieloziarniste35g z masłem5g albo polędwicą parzoną15g szczypiorek5g lub

pomidor10g

Herbata miętowa200g

ALERGENY:1;7;12.


 

Suszone jabłka18g

 

ALERGENY:12

Kapuśniak250g

Makaron spagetti pełnoziarnisty80g z sosem bolońskim40g

Lemoniada malinowo cytrynowo miętowa200g

 

ALERGENY:9;1;3

 

Budyń waniliowy150g

Chrupki kukurydziane10g
 

ALERGENY:7.

ŚRODA

 

Pieczywo pszenno – żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem5g i serek biały kanapowy10g lub szynka dziecięca15g

zielonym ogórkiem10g rzodkiewka5g

Kakao200g

ALERGENY;1;7;12.


 

pomarańcze60g

 

 

 

ALERGENY:

Rosół z makaronem250g

Potrawka z kurczaka100g

Z ryżem parabolicznym50g

Marchewka z groszkiem80g

Lemoniada cytrynowa200g
ALERGENY:9;1;10


Jogurt naturalny100g z miodem lub płatkami musli10g

 

 

ALERGENY:1;7.

CZWARTEK

Owsianka z sosem malinowym150g.

Pieczywo pszenno żytnie35g, lub wieloziarniste35g z masłem 5 i szynką drobiową15g oraz pomidorem10g lub sałatą2g

herbata z miodem i cytryną 200g

 

ALERGENY:7;1;12.


Lemoniada pomarańcza - cytryna200g
ALERGENY:

Zupa kalafiorowa z grzankami250g

Pałeczka z kurczaka90g

Z ziemniakami80g

Sałatka szwedzka80g

Sok jabłkowy200g
 

ALERGENY:9;1.

 

 

Galaretka 100g

Z brzoskwiniami20g

 

 

ALERGENY:

PIĄTEK

Bułka pszenna 80g z masłem5g

i pasta jajeczna20g z

pomidorem10g

oraz papryka czerwona5g

herbata żurawinowa200g

 

ALERGENY:1;7;3.


sok jabłkowy

200g
 

 

 

ALERGENY:

Zupa krem z cukinii ze słonecznikiem250g

Ryba w panierce90g

z ziemniakami80g

brokuły na parze80g

kompot200g
 

ALERGENY:9;4;1;3.


 

Ciastka pieguski40g

Woda z pomarańczą200g

 

ALERGENY:1;3.

 

 

Alergeny pokarmowe występujące w posiłkach:

 

1 - zboża zawierające gluten

 

 

 

 

2 – skorupiaki i produkty pochodne

6 – soja i produkty pochodne

11 - sezam i produkty pochodne

 

 

3 – jaja i produkty pochodne

7 – mleko

12 – dwutlenek siarki, siarczyny

 

 

4 – ryby i produkty pochodne

8 – orzechy

13 – łubin

 

 

5 – orzeszki

9 – seler

14 – mięczaki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jadłospis 18.11.2024 – 22.11.2024

 

 

DIETA BEZMLECZNA

DZIEŃ

Śniadanie

II śniadanie

Obiad

Podwieczorek

PONIEDZIAŁEK

Płatki kukurydziane z napojem roslinnym200g

Pieczywo pszenno żytnie35g , wieloziarniste35g z masłem roślinnym5g

i dżemem truskawkowy15g

Herbata malinowo-cytrynowa200g

ALERGENY: 1;6.

 


sok pomarańczowy200g
ALERGENY:

 

Zupa jarzynowa250g

Naleśniki z sosem jogurtowo-waniliowym200g

Kompot200g

ALERGENY:9;1;6;10;3.

 

Banan60g

Biszkopty20g

ALERGENY:1;3.

WTOREK

 

Pieczywo pszenno – żytnie35g wieloziarniste35g z masłem roślinnym5g albo polędwicą parzoną15g szczypiorek5g lub

pomidor10g

Herbata miętowa200g

ALERGENY:1;12.


 

Suszone jabłka18g

 

ALERGENY:

Kapuśniak250g

Makaron spagetti pełnoziarnisty80g z sosem bolońskim40g

Lemoniada malinowo cytrynowo miętowa200g

ALERGENY:9;1.

 

Budyń waniliowy150g

Chrupki kukurydziane10g
 

ALERGENY:6.

ŚRODA

 

Pieczywo pszenno – żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem roślinnym5g i szynka dziecięca15g

zielonym ogórkiem10g rzodkiewka5g

Kakao na napoju owsianym200g

ALERGENY:4;1;6.


 

pomarańcze60g

 

 

ALERGENY:

Rosół z makaronem250g

Potrawka z kurczaka100g

Z ryżem parabolicznym50g

Marchewka z groszkiem80g

Kompot200g
ALERGENY:9;10.


Jogurt naturalny alpro100g z miodem lub płatkami musli10g

ALERGENY:1;6.

CZWARTEK

Owsianka z sosem malinowym150g.

Pieczywo pszenno żytnie35g, lub wieloziarniste35g z masłem roślinnym 5 i szynką drobiową15g oraz pomidorem10g lub sałatą2g

herbata z miodem i cytryną 200g

 

ALERGENY;1;12;3.


Lemoniada pomarańcza - cytryna200g
ALERGENY:

Zupa kalafiorowa z grzankami250g

Pałeczka z kurczaka90g

Z ziemniakami80g

Sałatka szwedzka80g

kompot200g
 

ALERGENY:9.

 

 

Galaretka 100g

Z brzoskwiniami20g

 

 

ALERGENY:

PIĄTEK

Bułka pszenna 80g z masłem roślinnym5g

i pasta jajeczna20g z

pomidorem10g

oraz papryka czerwona5g

herbata żurawinowa200g

 

ALERGENY:1;3.


sok jabłkowy

200g
 

 

 

ALERGENY:

Zupa krem z cukinii ze słonecznikiem250g

Ryba w panierce90g

z ziemniakami80g

brokuły na parze80g

kompot200g
ALERGENY:9;4;1;3.


 

Ciastka pieguski40g

Woda z pomarańczą200g

 

ALERGENY:1;3.

 

 

 

 

 

Alergeny pokarmowe występujące w posiłkach:

1 - zboża zawierające gluten

 

 

 

 

2 – skorupiaki i produkty pochodne

6 – soja i produkty pochodne

11 - sezam i produkty pochodne

 

 

3 – jaja i produkty pochodne

7 – mleko

12 – dwutlenek siarki, siarczyny

 

 

4 – ryby i produkty pochodne

8 – orzechy

13 – łubin

 

 

5 – orzeszki

9 – seler

14 – mięczaki