Jadłospis
Jadłospis 18.11.2024 – 22.11.2024
DIETA PODSTAWOWA |
||||
DZIEŃ |
Śniadanie |
II śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
PONIEDZIAŁEK |
Płatki kukurydziane z mlekiem200g Pieczywo pszenno żytnie35g , wieloziarniste35g z masłem5g i dżemem truskawkowy15g Herbata malinowo-cytrynowa200g ALERGENY: 1;7. |
|
Zupa jarzynowa250g Naleśniki z sosem jogurtowo-waniliowym200g Kompot200g ALERGENY:9;1;7;10;3. |
Banan60g Biszkopty20g ALERGENY:1;3. |
WTOREK |
Pieczywo pszenno – żytnie35g wieloziarniste35g z masłem5g albo polędwicą parzoną15g szczypiorek5g lub pomidor10g Herbata miętowa200g ALERGENY:1;7;12. |
Suszone jabłka18g
ALERGENY:12 |
Kapuśniak250g Makaron spagetti pełnoziarnisty80g z sosem bolońskim40g Lemoniada malinowo cytrynowo miętowa200g
ALERGENY:9;1;3 |
Budyń waniliowy150g Chrupki kukurydziane10g ALERGENY:7. |
ŚRODA |
Pieczywo pszenno – żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem5g i serek biały kanapowy10g lub szynka dziecięca15g zielonym ogórkiem10g rzodkiewka5g Kakao200g ALERGENY;1;7;12. |
pomarańcze60g
ALERGENY: |
Rosół z makaronem250g Potrawka z kurczaka100g Z ryżem parabolicznym50g Marchewka z groszkiem80g Lemoniada cytrynowa200g |
ALERGENY:1;7. |
CZWARTEK |
Owsianka z sosem malinowym150g. Pieczywo pszenno żytnie35g, lub wieloziarniste35g z masłem 5 i szynką drobiową15g oraz pomidorem10g lub sałatą2g herbata z miodem i cytryną 200g
ALERGENY:7;1;12. |
|
Zupa kalafiorowa z grzankami250g Pałeczka z kurczaka90g Z ziemniakami80g Sałatka szwedzka80g Sok jabłkowy200g ALERGENY:9;1. |
Galaretka 100g Z brzoskwiniami20g
ALERGENY: |
PIĄTEK |
Bułka pszenna 80g z masłem5g i pasta jajeczna20g z pomidorem10g oraz papryka czerwona5g herbata żurawinowa200g
ALERGENY:1;7;3. |
200g
ALERGENY: |
Zupa krem z cukinii ze słonecznikiem250g Ryba w panierce90g z ziemniakami80g brokuły na parze80g kompot200g ALERGENY:9;4;1;3. |
Ciastka pieguski40g Woda z pomarańczą200g
ALERGENY:1;3. |
Alergeny pokarmowe występujące w posiłkach:
1 - zboża zawierające gluten |
|
|
|
|
2 – skorupiaki i produkty pochodne |
6 – soja i produkty pochodne |
11 - sezam i produkty pochodne |
|
|
3 – jaja i produkty pochodne |
7 – mleko |
12 – dwutlenek siarki, siarczyny |
|
|
4 – ryby i produkty pochodne |
8 – orzechy |
13 – łubin |
|
|
5 – orzeszki |
9 – seler |
14 – mięczaki |
|
|
Jadłospis 18.11.2024 – 22.11.2024
DIETA BEZMLECZNA |
||||
DZIEŃ |
Śniadanie |
II śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
PONIEDZIAŁEK |
Płatki kukurydziane z napojem roslinnym200g Pieczywo pszenno żytnie35g , wieloziarniste35g z masłem roślinnym5g i dżemem truskawkowy15g Herbata malinowo-cytrynowa200g ALERGENY: 1;6. |
|
Zupa jarzynowa250g Naleśniki z sosem jogurtowo-waniliowym200g Kompot200g ALERGENY:9;1;6;10;3. |
Banan60g Biszkopty20g ALERGENY:1;3. |
WTOREK |
Pieczywo pszenno – żytnie35g wieloziarniste35g z masłem roślinnym5g albo polędwicą parzoną15g szczypiorek5g lub pomidor10g Herbata miętowa200g ALERGENY:1;12. |
Suszone jabłka18g
ALERGENY: |
Kapuśniak250g Makaron spagetti pełnoziarnisty80g z sosem bolońskim40g Lemoniada malinowo cytrynowo miętowa200g ALERGENY:9;1. |
Budyń waniliowy150g Chrupki kukurydziane10g ALERGENY:6. |
ŚRODA |
Pieczywo pszenno – żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem roślinnym5g i szynka dziecięca15g zielonym ogórkiem10g rzodkiewka5g Kakao na napoju owsianym200g ALERGENY:4;1;6. |
pomarańcze60g
ALERGENY: |
Rosół z makaronem250g Potrawka z kurczaka100g Z ryżem parabolicznym50g Marchewka z groszkiem80g Kompot200g |
ALERGENY:1;6. |
CZWARTEK |
Owsianka z sosem malinowym150g. Pieczywo pszenno żytnie35g, lub wieloziarniste35g z masłem roślinnym 5 i szynką drobiową15g oraz pomidorem10g lub sałatą2g herbata z miodem i cytryną 200g
ALERGENY;1;12;3. |
|
Zupa kalafiorowa z grzankami250g Pałeczka z kurczaka90g Z ziemniakami80g Sałatka szwedzka80g kompot200g ALERGENY:9. |
Galaretka 100g Z brzoskwiniami20g
ALERGENY: |
PIĄTEK |
Bułka pszenna 80g z masłem roślinnym5g i pasta jajeczna20g z pomidorem10g oraz papryka czerwona5g herbata żurawinowa200g
ALERGENY:1;3. |
200g
ALERGENY: |
Zupa krem z cukinii ze słonecznikiem250g Ryba w panierce90g z ziemniakami80g brokuły na parze80g kompot200g |
Ciastka pieguski40g Woda z pomarańczą200g
ALERGENY:1;3. |
Alergeny pokarmowe występujące w posiłkach:
1 - zboża zawierające gluten |
|
|
|
|
2 – skorupiaki i produkty pochodne |
6 – soja i produkty pochodne |
11 - sezam i produkty pochodne |
|
|
3 – jaja i produkty pochodne |
7 – mleko |
12 – dwutlenek siarki, siarczyny |
|
|
4 – ryby i produkty pochodne |
8 – orzechy |
13 – łubin |
|
|
5 – orzeszki |
9 – seler |
14 – mięczaki |
|
|