Jadłospis
 Jadłospis 27.10.2025 – 31.10.2025
 Jadłospis 27.10.2025 – 31.10.2025
| DZIEŃ | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | 
| PONIEDZIAŁEK | Pieczywo pszenno–żytnie35g wieloziarniste35g z masłem 5g oraz konfiturą truskawkową10g herbata malinowa200g ALERGENY:1;7. | Zupa kalafiorowa250g Makaron penne50g z sosem pomidorowym40g bukiet warzyw na parze80g ALERGENY:1;9;3. | 
 Pomarańcze60g Wafle zbożowo – ryżowe20g 
 ALERGENY:1. | 
| WTOREK | Bułka pszenna 35g lub ze słonecznikiem35g z masłem5g i pastą paprykowo-mięsną 20g z Pomidorem10g oraz ogórkiem kanapkowym10g Herbata truskawka poziomka200g ALERGENY:1;7;12. | Kapuśniaczek 250g Pulpety z kurczaka w sosie białym z koperkiem90g z ryżem50g marchewka tarta80g kompot200g ALERGENY:9;7;3;1. | Budyń śmietankowy200g 
 ALERGENY:7;1. | 
| ŚRODA | Jajecznica ze szczypiorkiem 100g oraz Pieczywo pszenno-żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem 5g i szynka drobiowa15g zielonym ogórekiem10g i ze szczypiorkiem 5g herbata owocowa200g ALERGENY:1;12;7;3. | Rosolnik 250g Leczo mięsno - warzywne z makaronem230g kompot200g ALERGENY:1;3;9. | Latte z gorzką czekoladą200g ciastka be be18g ALERGENY:7;1;3. | 
| CZWARTEK | Pieczywo pszenno–żytnie35g, graham30g z masłem5g i pasta rybna20g z ogórkiem kiszonym10g lub szczypiorkiem5g herbata z cytryną i imbirem 200g. ALERGENY:1;4;7. | Krem z dyni z prażonymi pestkami 250g Pierogi z truskawkami100g z sosem jogurtowo-waniliowym20g kompot200g ALERGENY:9;1;3. | Banan60g Chrupki kukurydziane20g ALERGENY:1. | 
| PIĄTEK | Pieczywo pszenno-żytnie35g wieloziarniste35g, masłem 5g z gzikiem 15g oraz kabanosiki10g czerwoną papryką5g lub sałatą2g herbata z cytryną i miodem200g. ALERGENY:1;7;12 | Zupa kukurydziana 250g z prażonym słonecznikiem5g nugetsy rybne60g ziemniaki80g, surówka z kiszonej kapusty80g kompot200g. ALERGENY:4;9;3;1. | Ciasto z jabłkiem40g Herbata miętowa200g ALERGENY:7;1;3. | 
Alergeny pokarmowe występujące w posiłkach:
| 
 1 - zboża zawierające gluten | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 2 – skorupiaki i produkty pochodne | 6 – soja i produkty pochodne | 11 - sezam i produkty pochodne | 
 | 
 | 
| 3 – jaja i produkty pochodne | 7 – mleko | 12 – dwutlenek siarki, siarczyny | 
 | 
 | 
| 4 – ryby i produkty pochodne | 8 – orzechy | 13 – łubin | 
 | 
 | 
| 5 – orzeszki | 9 – seler | 14 – mięczaki | 
 | 
 | 
 Jadłospis 27.10.2025 – 31.10.2025
 Jadłospis 27.10.2025 – 31.10.2025
| DZIEŃ | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | 
| PONIEDZIAŁEK | Pieczywo pszenno–żytnie35g lub wieloziarniste35g z masłem roślinnym5g oraz konfiturą truskawkową10g herbata malinowa200g ALERGENY:1. | Zupa kalafiorowa250g Makaron penne50g z sosem pomidorowym40g bukiet warzyw na parze80g ALERGENY:1;9;3. | 
 Pomarańcze60g Wafle zbożowo – ryżowe20g 
 ALERGENY:1. | 
| WTOREK | Bułka pszenna 35g lub ze słonecznikiem35g z masłem roślinnym5g i pastą paprykowo-mięsną 20g z pomidorem20g oraz ogórkiem kanapkowym10g Herbata truskawka poziomka200g ALERGENY:1;4;12. | Kapuśniaczek 250g Pulpety z kurczaka w sosie białym z koperkiem90g z ryżem50g marchewka tarta80g kompot200g ALERGENY:9;3;1. | Budyń śmietankowy200g 
 ALERGENY:6;1. | 
| ŚRODA | Jajecznica ze szczypiorkiem 100g oraz Pieczywo pszenno–żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem roślinnym5g i szynka drobiowa15g zielonym ogórekiem10g i ze szczypiorkiem 5g herbata owocowa200g ALERGENY:1;12;3. | Rosolnik 250g Leczo mięsno - warzywne z makaronem230g kompot200g ALERGENY:1;3;9. | Latte z gorzką czekoladą200g ciastka be be18g ALERGENY:1;6;3. | 
| CZWARTEK | Pieczywo pszenno – żytnie35g, graham30g z masłem roślinnym5g i pasta rybna20g z ogórkiem kiszonym10g lub szczypiorkiem5g herbata z cytryną i imbirem 200g. ALERGENY:1;4. | Krem z dyni z prażonymi pestkami 250g Pierogi z truskawkami100g z sosem jogurtowo-waniliowym20g kompot200g ALERGENY:9;1;3;6. | Banan60g Chrupki kukurydziane20g ALERGENY:1. | 
| PIĄTEK | Pieczywo pszenno żytnie35g wieloziarniste35g, masłem 5g z Ser vege żółty15g oraz kabanosiki10g czerwoną papryką5g lub sałatą2g herbata z cytryną i miodem200g. ALERGENY:1;3;6. | Zupa kukurydziana250g z prażonym słonecznikiem5g nugetsy rybne60g ziemniaki80g, surówka z kiszonej kapusty80g kompot200g. ALERGENY:4;9;3;1. | Ciasto z jabłkiem40g Herbata miętowa200g ALERGENY:1;3. | 
Alergeny pokarmowe występujące w posiłkach:
| 1 - zboża zawierające gluten | 
 | 
 | 
 | 
 | 
| 2 – skorupiaki i produkty pochodne | 6 – soja i produkty pochodne | 11 - sezam i produkty pochodne | 
 | 
 | 
| 3 – jaja i produkty pochodne | 7 – mleko | 12 – dwutlenek siarki, siarczyny | 
 | 
 | 
| 4 – ryby i produkty pochodne | 8 – orzechy | 13 – łubin | 
 | 
 | 
| 5 – orzeszki | 9 – seler | 14 – mięczaki | 
 | 
 |