Jadłospis
Jadłospis 28.04.2025 – 02.05.2025
DIETA PODSTAWOWA |
||||
DZIEŃ |
Śniadanie |
II śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek
|
PONIEDZIAŁEK |
Płatki kukurydziane z mlekiem200g Pieczywo pszenno- żytnie35g , wieloziarniste35g z masłem5g i dżemem truskawkowym gładkim15g Herbata z cytryną200g ALERGENY:1;7. |
Sok jabłkowy200g
ALERGENY: |
Krem marchewkowy z prażonym słonecznikiem250g Paluszki rybne90g z ziemniakami80g surówka koperkowa80g kompot jabłkowo-gruszkowy200g |
Banan60g Ciastka be be18g
ALERGENY:1;3. |
WTOREK |
Parówka drobiowa45g z kechupem5g Pieczywo pszenno- żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem5g i serem białym w plastrach15g z zielonym ogórkiem10g lub rzodkiewką10g Herbata żurawinowa 200g ALERGENY:3;12;7. |
Sok pomarańczowy200g
ALERGENY: |
Zupa kalafiorowa z grzankami250g Naleśniki90g z sosem jogurtowo-malinowym40g lemoniada mięta i cytryna200g ALERGENY:1;3;9;7.
|
Bułka mleczna30g z masłem5g i miodem5g ALERGENY:1;7. |
ŚRODA |
Pieczywo pszenno- żytnie35g, lub wieloziarniste35g z masłem5g i kiełbasą krakowską15g oraz pomidorem10g lub sałata lodowa2g Herbata miętowa200g ALERGENY:1;12;7. |
sok owocowy200g
ALERGENY:
|
Rosół z makaronem250g Pulpety drobiowe w sosie koperkowym90g z ryżem50g surówka z marchewki80g kompot200g ALERGENY:9;1;3;7.
|
chrupki kukurydziane10g
ALERGENY:7. |
CZWARTEK |
1 Maja |
|
1 Maja |
1 Maja |
PIĄTEK |
2 Maja |
|
2 Maja . |
2 Maja
|
1 - zboża zawierające gluten |
|
|
|
|
2 – skorupiaki i produkty pochodne |
6 – soja i produkty pochodne |
11 - sezam i produkty pochodne |
|
|
3 – jaja i produkty pochodne |
7 – mleko |
12 – dwutlenek siarki, siarczyny |
|
|
4 – ryby i produkty pochodne |
8 – orzechy |
13 – łubin |
|
|
5 – orzeszki |
9 – seler |
14 – mięczaki |
|
|
Jadłospis 28.04.2025 – 02.05.2025
DIETA PODSTAWOWA |
||||
DZIEŃ |
Śniadanie |
II śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek
|
PONIEDZIAŁEK |
Płatki kukurydziane z napojem roślinnym200g Pieczywo pszenno- żytnie35g , wieloziarniste35g z masłem roślinnym5g i dżemem truskawkowym gładkim15g Herbata z cytryną200g ALERGENY:1;6. |
Sok jabłkowy200g
ALERGENY: |
Krem marchewkowy z prażonym słonecznikiem250g Paluszki rybne90g z ziemniakami80g surówka koperkowa80g kompot jabłkowo-gruszkowy200g |
Banan60g Ciastka be be18g
ALERGENY:1;3. |
WTOREK |
Parówka drobiowa45g z kechupem5g Pieczywo pszenno- żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem roślinnym5g i ser żółty vege15g w plastrach15g z zielonym ogórkiem10g lub rzodkiewką10g Herbata żurawinowa 200g ALERGENY:3;12;7. |
Sok pomarańczowy200g
ALERGENY: |
Zupa kalafiorowa z grzankami250g Naleśniki90g z sosem malinowym40g lemoniada mięta i cytryna200g ALERGENY:1;3;6.
|
Bułka pszenna30g z masłem roslinnym5g i miodem5g ALERGENY:1;7. |
ŚRODA |
Pieczywo pszenno- żytnie35g, lub wieloziarniste35g z masłem roślinnym5g i kiełbasą krakowską15g oraz pomidorem10g lub sałata lodowa2g Herbata miętowa200g ALERGENY:1;12. |
ALERGENY:
|
Rosół z makaronem250g Pulpety drobiowe w sosie koperkowym90g z ryżem50g surówka z marchewki80g kompot200g ALERGENY:1;3;9.
|
chrupki kukurydziane10g
ALERGENY:6. |
CZWARTEK |
1 Maja |
|
1 Maja |
1 Maja |
PIĄTEK |
2 Maja |
|
2 Maja . |
2 Maja
|