Kontakt
Przedszkole w Zespole Szkół w Biedrusku

Jadłospis

                                                              Jadłospis 15.09.2025 – 19.09.2025

 

DZIEŃ

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

PONIEDZIAŁEK

Płatki kukurydziane z melkiem200g

Pieczywo pszenno–żytnie35g, wieloziarniste35g,  z masłem5g  i

Konfiturą brzoskwiniową15g

herbata malinowa200g

ALERGENY:1;7.

Zupa jarzynowa250g

Sznycel roślinny90g

z ziemniakami80g

Surówka meksykańska80g

Kompot200g

ALERGENY:9;1;3;10

 

Gruszka 60g

ciastka be be12g

 

ALERGENY:1;3.

WTOREK

Pieczywo pszenno–żytnie35g , wieloziarniste35g  z masłem5g

serem tylżyckim15g i frankfurterki pieczone15g

z ogórkiem zielonym10g lub sałatą2g

herbata żurawinowa200g

ALERGENY:1;7;12

 

Krupnik250g

Kotlet drobiowy 90g

Ziemniaki80g

marchewka z groszkiem80g

kompot200g

ALERGENY:9;1;3

 

Chałka30g z masłem5g

Kawa inka200g

 

ALERGENY:1;3;7.

ŚRODA

Bułka pszenna 80g z masłem5g

i pastą rybną15g

ogórkiem kiszonym10g

oraz  papryka czerwona5g

herbata truskawkowa200g

ALERGENY:4;1;7.

Rosół z makaronem250g

Potrawka mięsno-warzywna90g

Z ryżem parabolicznym50g

kompot200g
ALERGENY:9;1;3.

 

Koktajl na maślance truskawkowy200g
biszkopty20g

 

ALERGENY:7;1;3.

CZWARTEK

Jajecznica100g ze szczypiorkiem5g

Pieczywo pszenno- żytnie35g, lub wieloziarniste35g z masłem 5g i kiełbasą żywiecką15g oraz pomidorem10g lub sałata2g

herbata z miodem i cytryną 200g

ALERGENY:7;1;12;3.

Krem z brokułów groszek ptysiowy250g

Pałeczka z kurczaka90g

Z ziemniakami80g

Surówka wiosenna80g

kompot200g
ALERGENY:9;1;3.


marchewka40g

ogórek zielony40g

dip ziołowy40g

 

ALERGENY:7.

PIĄTEK

Pieczywo pszenno – żytnie35g wieloziarniste35g z masłem5g i szynka dębowa15g ogórek zielony5g lub

pomidor10g

Herbata miętowa200g

ALERGENY:1;7;12.

 

 

 

Zupa dyniowa ze słonecznikiem250g

Naleśniki z serem160g

Kompot200g

 

ALERGENY:9;1;7;3.

.

 

Jogurt do picia 150g

Lekkie wafle owsiane20g

 

ALERGENY:7;1.

 

 

Alergeny pokarmowe występujące w posiłkach:

 

     1 - zboża zawierające gluten

 

 

 

 

2 – skorupiaki i produkty pochodne

6 – soja i produkty pochodne

11 - sezam i produkty pochodne

 

 

3 – jaja i produkty pochodne

7 – mleko

12 – dwutlenek siarki, siarczyny

 

 

4 – ryby i produkty pochodne

8 – orzechy

13 – łubin

 

 

5 – orzeszki

9 – seler

14 – mięczaki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                       Jadłospis 15.09.2025 – 19.09.2025

                                   

DZIEŃ

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

PONIEDZIAŁEK

Płatki kukurydziane na mleku owsianym200g

Pieczywo pszenno–żytnie35g, wieloziarniste35g,  z masłem roślinnym5g  i

konfiturą brzoskwiniową15g

herbata malinowa200g

ALERGENY:1;6

Zupa jarzynowa250g

Sznycel roślinny90g

z ziemniakami80g

Surówka meksykańska80g

Kompot200g

ALERGENY:9;1;3;10

 

Gruszka 60g

ciastka be be12g

 

ALERGENY:1;3.

WTOREK

Pieczywo pszenno–żytnie35g , wieloziarniste35g  z masłem roślinnym5g

Ser żółty vege 15g i frankfurterki pieczone15g

z ogórkiem zielonym10g lub sałatą2g

herbata żurawinowa200g

ALERGENY:1;6;12

                               Krupnik250g

Kotlet drobiowy 90g

Ziemniaki80g

marchewka z groszkiem80g

kompot200g

ALERGENY:9;1;3

 

Chałka30g z masłem roślinnym5g

Kawa inka200g

 

ALERGENY:1;3.

ŚRODA

Bułka pszenna 80g z masłem rośłinnym5g

i pastą rybną15g

ogórkiem kiszonym10g

oraz  papryka czerwona5g

herbata truskawkowa200g

ALERGENY:4;1.

Rosół z makaronem250g

Potrawka mięsno-warzywna90g

Z ryżem parabolicznym50g

kompot200g
ALERGENY:9;1;3.

 

Koktajl  truskawkowy200g
biszkopty20g

 

ALERGENY:6;1;3.

CZWARTEK

Jajecznica100g ze szczypiorkiem5g

Pieczywo pszenno- żytnie35g, lub wieloziarniste35g z masłem roślinnym5g i kiełbasą żywiecką15g oraz pomidorem10g lub sałata2g

herbata z miodem i cytryną 200g

ALERGENY:1;12;3.

Krem z brokułów z groszkiem ptysiowym250g

Pałeczka z kurczaka90g

Z ziemniakami80g

Surówka wiosenna80g

kompot200g
ALERGENY:9;1;3.


marchewka40g

ogórek zielony40g

dip pomidorowy40g

 

ALERGENY:

PIĄTEK

Pieczywo pszenno–żytnie35g wieloziarniste35g z masłem rośłinnym5g i szynka dębowa15g ogórek zielony5g lub

pomidor10g

Herbata miętowa200g

ALERGENY:1;12.

 

 

 

Zupa dyniowa ze słonecznikiem250g

Naleśniki z serem160g

Kompot200g

 

ALERGENY:9;1;6;3.

.

 

Deser czekoladowy 135g

Lekkie wafle owsiane20g

 

ALERGENY:6;1.

 

 

 

 

 

Alergeny pokarmowe występujące w posiłkach:

1 - zboża zawierające gluten

 

 

 

 

2 – skorupiaki i produkty pochodne

6 – soja i produkty pochodne

11 - sezam i produkty pochodne

 

 

3 – jaja i produkty pochodne

7 – mleko

12 – dwutlenek siarki, siarczyny

 

 

4 – ryby i produkty pochodne

8 – orzechy

13 – łubin

 

 

5 – orzeszki

9 – seler

14 – mięczaki