Kontakt
Przedszkole w Zespole Szkół w Biedrusku

Jadłospis

Jadłospis 24.11.2025 – 28.11.2025

 

 

DZIEŃ

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

PONIEDZIAŁEK

Pieczywo pszenno–żytnie35g, graham30g z masłem5g i szynka dziecięca15g z ogórkiem kiszonym10g lub szczypiorkiem5g

herbata z cytryną i imbirem 200g.

ALERGENY:1;12;7

Zupa kalafiorowa250g

Makaron penne50g

z sosem serowym40g

bukiet warzyw na parze80g

kompot200g

ALERGENY:1;9;3;7.

Kisiel truskawkowy150g

Biszkopty wrocławskie10g

 

ALERGENY:1;3.

 

WTOREK

Bułka pszenna 35g lub ze słonecznikiem35g z masłem5g i pastą paprykowo-mięsną 20g z

pomidorem10g oraz

ogórkiem kanapkowym10g

Herbata truskawka poziomka200g

ALERGENY:1;7;12;3.

Kapuśniaczek 250g

Pulpety z kurczaka

w sosie białym z koperkiem90g

z ryżem50g

marchewka tarta80g

kompot200g

ALERGENY:9;7;3;1.

Chałka30g z masłem5g

Kawa inka200g

 

ALERGENY:7;1.

ŚRODA

Jajecznica ze szczypiorkiem 100g oraz

Pieczywo pszenno-żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem 5g i szynka drobiowa15g

zielonym ogórekiem10g i

ze szczypiorkiem 5g

herbata owocowa200g

ALERGENY:1;12;7;3.

Rosolnik 250g

Leczo mięsno - warzywne z makaronem230g

kompot200g

ALERGENY:1;3;9.

Mandarynki40g

Chrupki kukurydziane20g

ALERGENY:1.

CZWARTEK

Pieczywo pszenno-żytnie35g wieloziarniste35g, masłem 5g z

gzikiem 15g oraz kabanosiki10g

czerwoną papryką5g lub sałatą2g

herbata z cytryną i miodem200g.

ALERGENY:1;7;12

Zupa z fasolki szparagowej250g

Pancake z sosem jogurtowo-truskawkowym120g

kompot200g

ALERGENY:9;1;3;10;7.

Latte z gorzką czekoladą150g

Wafle ryżowe18g

ALERGENY:7;1.

PIĄTEK

Pieczywo pszenno–żytnie35g

wieloziarniste35g z masłem 5g oraz ser żółty z doliny krzny15g z ogórkiem zielonym10g lub pomidorem10g

herbata malinowa200g

ALERGENY:1;7.

Zupa kukurydziana 250g

z prażonym słonecznikiem5g

Miruna w chrupiącej panierce60g

ziemniaki80g,

surówka z kiszonej kapusty80g

kompot200g.

ALERGENY:4;9;3;1.

Mufinka marchewkowa40g

Herbata miętowa200g

ALERGENY:1;3.

 

 

 

 

Alergeny pokarmowe występujące w posiłkach:

 

1 - zboża zawierające gluten

 

 

 

 

2 – skorupiaki i produkty pochodne

6 – soja i produkty pochodne

11 - sezam i produkty pochodne

 

 

3 – jaja i produkty pochodne

7 – mleko

12 – dwutlenek siarki, siarczyny

 

 

4 – ryby i produkty pochodne

8 – orzechy

13 – łubin

 

 

5 – orzeszki

9 – seler

14 – mięczaki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jadłospis 24.11.2025 – 28.11.2025

 

 

DZIEŃ

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

PONIEDZIAŁEK

Pieczywo pszenno–żytnie35g, graham30g z masłem roślinnym5g i szynka dziecięca15g z ogórkiem kiszonym10g lub szczypiorkiem5g

herbata z cytryną i imbirem 200g.

ALERGENY:1;12.

Zupa kalafiorowa250g

Makaron penne50g

z sosem pomidorowym40g

bukiet warzyw na parze80g

kompot200g

ALERGENY:1;9;3.

Kisiel truskawkowy150g

Biszkopty wrocławskie10g

ALERGENY:1.

 

WTOREK

Bułka pszenna 35g lub ze słonecznikiem35g z masłem rośłinnym5g i pastą paprykowo-mięsną 20g z

pomidorem10g oraz

ogórkiem kanapkowym10g

Herbata truskawka poziomka200g

ALERGENY:1;12.

Kapuśniaczek 250g

Pulpety z kurczaka

w sosie białym z koperkiem90g

z ryżem50g

marchewka tarta80g

kompot200g

ALERGENY:9;6;3;1.

Chałka30g z masłem roślinnym5g

Kawa inka200g

 

ALERGENY:1;6.

ŚRODA

Jajecznica ze szczypiorkiem 100g oraz

Pieczywo pszenno-żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem roślinnym5g i szynka drobiowa15g

zielonym ogórekiem10g i

ze szczypiorkiem 5g

herbata owocowa200g

ALERGENY:1;12;3.

Rosolnik 250g

Leczo mięsno - warzywne z makaronem230g

kompot200g

ALERGENY:1;3;9.

Mandarynki40g

Chrupki kukurydziane20g

ALERGENY:1.

CZWARTEK

Pieczywo pszenno-żytnie35g wieloziarniste35g, masłem roślinnym 5g z

Pasta humus15g oraz kabanosiki10g

czerwoną papryką5g lub sałatą2g

herbata z cytryną i miodem200g.

ALERGENY:1;12;10.

Zupa z fasolki szparagowej250g

Pancake z sosem truskawkowym120g

kompot200g

ALERGENY:9;1;3.

Latte na mleku owsianym z gorzką czekoladą150g

Wafle ryżowe18g

ALERGENY:6;1;3.

PIĄTEK

Pieczywo pszenno–żytnie35g

wieloziarniste35g z masłem roślinnym5g oraz ser żółty vege15g z ogórkiem zielonym10g lub pomidorem10g

herbata malinowa200g

ALERGENY:1;6.

Zupa kukurydziana 250g

z prażonym słonecznikiem5g

Miruna w chrupiącej panierce60g

ziemniaki80g,

surówka z kiszonej kapusty80g

kompot200g.

ALERGENY:4;9;3;1;10.

Mufinka marchewkowa40g

Herbata miętowa200g

ALERGENY:1;3.

 

 

 

 

 

Alergeny pokarmowe występujące w posiłkach:

1 - zboża zawierające gluten

 

 

 

 

2 – skorupiaki i produkty pochodne

6 – soja i produkty pochodne

11 - sezam i produkty pochodne

 

 

3 – jaja i produkty pochodne

7 – mleko

12 – dwutlenek siarki, siarczyny

 

 

4 – ryby i produkty pochodne

8 – orzechy

13 – łubin

 

 

5 – orzeszki

9 – seler

14 – mięczaki