Kontakt
Przedszkole w Zespole Szkół w Biedrusku

Jadłospis

Jadłospis15.12.2025 – 19.12.2025

JADŁOSPIS PODSTAWOWY…

DZIEŃ

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

PONIEDZIAŁEK

 

 

 

 

Pieczywo pszenno- żytnie35g , wieloziarniste35g z masłem5g z szynką dziecięcą15g pomidorem10g lub sałatą2g

Herbata z miodem i cytryna 200g

 

ALERGENY: 1;7;12.

 

Zupa jarzynowa250g

Pancake 60g

sos jogurtowo-malinowy40g

kompot200g

ALERGENY:9;1;3;7.

 

 

Jabłko 60g

Ciasteczka be be12g

 

ALERGENY:1;3.

WTOREK

 

 

 

 

Pieczywo pszenno- żytnie35g , wieloziarniste35g z masłem5g

Szynka drobiowa sokolik15g

Pomidor10g lub zielony ogórek10g

Herbata żurawiniwa200g

ALERGENY:7;1;12.

 

Zupa fasolowa250g

Sos boloński z warzywami

z makaronem pełnoziarnistym160g

kompot200g

ALERGENY:9;1;3.

 

Jogurt pitny truskawkowy100g

Zbożowe wafle10g

ALERGENY:7;1.

ŚRODA

 

 

.

Pieczywo pszenno- żytnie35g , wieloziarniste35g z masłem5g

pasta jajeczna20g

szczypiorek5g lub ogórek kiszony15g

Herbata z miodem i cytryną200g

 

ALERGENY:1;3;7.

Barszcz czerwony z makaronem gwiazdki250g

Ryba w chrupiącej panierce90g

Ziemniaki80g

Kapusta gotowana z pieczarkami80g

kompot200g

ALERGENY:9;1;7;4;3.

.


Piernik45g

Ciepłe mleko200g

 

ALERGENY:1;3;7.

CZWARTEK

 

 

 

 

 

Pieczywo pszenno- żytnie35g , wieloziarniste35g z masłem5g i serkiem białym kanapkowym15g i kabanosy20g z ogórkiem zielonym10g oraz papryką czerwoną10g

Kawa inka200g

 

ALERGENY:1;12;7.

 

Rosolnik250g

Kurczak w sosie śmietanowo – koperkowym160g z ryżem50g

Marchewka junior80g

Kompot200g

ALERGENY:9;1;3;7.


kawiorek30g

z masłem5g i dżemem truskawkowy10g

ALERGENY:1;7.

PIĄTEK

Pieczywo pszenno- żytnie35g , wieloziarniste35g z masłem5g i

pastą rybną20g z ogórkiem kiszonym10g lub sałatą2g

herbata malinowo – żurawinowa200g

 

 

ALERGENY;1;7;4.

Krem brokułowy250g

z groszkiem ptysiowym5g

Gulasz wieprzowy60g

Pyzy na parze60g

Sałatka szwedzka50g

kompot200g

ALERGENY:9;1;3.


Mus owocowy100g

Biszkopty20g

 

 

 

ALERGENY:1;3.

 

 

Alergeny pokarmowe występujące w posiłkach:

 

1 - zboża zawierające gluten

 

 

 

 

2 – skorupiaki i produkty pochodne

6 – soja i produkty pochodne

11 - sezam i produkty pochodne

 

 

3 – jaja i produkty pochodne

7 – mleko

12 – dwutlenek siarki, siarczyny

 

 

4 – ryby i produkty pochodne

8 – orzechy

13 – łubin

 

 

5 – orzeszki

9 – seler

14 – mięczaki