Jadłospis
Jadłospis 15.09.2025 – 19.09.2025
DZIEŃ |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
PONIEDZIAŁEK |
Płatki kukurydziane z melkiem200g Pieczywo pszenno–żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem5g i Konfiturą brzoskwiniową15g herbata malinowa200g ALERGENY:1;7. |
Zupa jarzynowa250g Sznycel roślinny90g z ziemniakami80g Surówka meksykańska80g Kompot200g ALERGENY:9;1;3;10 |
Gruszka 60g ciastka be be12g
ALERGENY:1;3. |
WTOREK |
Pieczywo pszenno–żytnie35g , wieloziarniste35g z masłem5g serem tylżyckim15g i frankfurterki pieczone15g z ogórkiem zielonym10g lub sałatą2g herbata żurawinowa200g ALERGENY:1;7;12 |
Krupnik250g Kotlet drobiowy 90g Ziemniaki80g marchewka z groszkiem80g kompot200g ALERGENY:9;1;3 |
Chałka30g z masłem5g Kawa inka200g
ALERGENY:1;3;7. |
ŚRODA |
Bułka pszenna 80g z masłem5g i pastą rybną15g ogórkiem kiszonym10g oraz papryka czerwona5g herbata truskawkowa200g ALERGENY:4;1;7. |
Rosół z makaronem250g Potrawka mięsno-warzywna90g Z ryżem parabolicznym50g kompot200g |
Koktajl na maślance truskawkowy200g
ALERGENY:7;1;3. |
CZWARTEK |
Jajecznica100g ze szczypiorkiem5g Pieczywo pszenno- żytnie35g, lub wieloziarniste35g z masłem 5g i kiełbasą żywiecką15g oraz pomidorem10g lub sałata2g herbata z miodem i cytryną 200g ALERGENY:7;1;12;3. |
Krem z brokułów groszek ptysiowy250g Pałeczka z kurczaka90g Z ziemniakami80g Surówka wiosenna80g kompot200g |
ogórek zielony40g dip ziołowy40g
ALERGENY:7. |
PIĄTEK |
Pieczywo pszenno – żytnie35g wieloziarniste35g z masłem5g i szynka dębowa15g ogórek zielony5g lub pomidor10g Herbata miętowa200g ALERGENY:1;7;12.
|
Zupa dyniowa ze słonecznikiem250g Naleśniki z serem160g Kompot200g
ALERGENY:9;1;7;3. . |
Jogurt do picia 150g Lekkie wafle owsiane20g
ALERGENY:7;1. |
Alergeny pokarmowe występujące w posiłkach:
1 - zboża zawierające gluten |
|
|
|
|
2 – skorupiaki i produkty pochodne |
6 – soja i produkty pochodne |
11 - sezam i produkty pochodne |
|
|
3 – jaja i produkty pochodne |
7 – mleko |
12 – dwutlenek siarki, siarczyny |
|
|
4 – ryby i produkty pochodne |
8 – orzechy |
13 – łubin |
|
|
5 – orzeszki |
9 – seler |
14 – mięczaki |
|
|
Jadłospis 15.09.2025 – 19.09.2025
DZIEŃ |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
PONIEDZIAŁEK |
Płatki kukurydziane na mleku owsianym200g Pieczywo pszenno–żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem roślinnym5g i konfiturą brzoskwiniową15g herbata malinowa200g ALERGENY:1;6 |
Zupa jarzynowa250g Sznycel roślinny90g z ziemniakami80g Surówka meksykańska80g Kompot200g ALERGENY:9;1;3;10 |
Gruszka 60g ciastka be be12g
ALERGENY:1;3. |
WTOREK |
Pieczywo pszenno–żytnie35g , wieloziarniste35g z masłem roślinnym5g Ser żółty vege 15g i frankfurterki pieczone15g z ogórkiem zielonym10g lub sałatą2g herbata żurawinowa200g ALERGENY:1;6;12 |
Krupnik250g Kotlet drobiowy 90g Ziemniaki80g marchewka z groszkiem80g kompot200g ALERGENY:9;1;3 |
Chałka30g z masłem roślinnym5g Kawa inka200g
ALERGENY:1;3. |
ŚRODA |
Bułka pszenna 80g z masłem rośłinnym5g i pastą rybną15g ogórkiem kiszonym10g oraz papryka czerwona5g herbata truskawkowa200g ALERGENY:4;1. |
Rosół z makaronem250g Potrawka mięsno-warzywna90g Z ryżem parabolicznym50g kompot200g |
Koktajl truskawkowy200g
ALERGENY:6;1;3. |
CZWARTEK |
Jajecznica100g ze szczypiorkiem5g Pieczywo pszenno- żytnie35g, lub wieloziarniste35g z masłem roślinnym5g i kiełbasą żywiecką15g oraz pomidorem10g lub sałata2g herbata z miodem i cytryną 200g ALERGENY:1;12;3. |
Krem z brokułów z groszkiem ptysiowym250g Pałeczka z kurczaka90g Z ziemniakami80g Surówka wiosenna80g kompot200g |
ogórek zielony40g dip pomidorowy40g
ALERGENY: |
PIĄTEK |
Pieczywo pszenno–żytnie35g wieloziarniste35g z masłem rośłinnym5g i szynka dębowa15g ogórek zielony5g lub pomidor10g Herbata miętowa200g ALERGENY:1;12.
|
Zupa dyniowa ze słonecznikiem250g Naleśniki z serem160g Kompot200g
ALERGENY:9;1;6;3. . |
Deser czekoladowy 135g Lekkie wafle owsiane20g
ALERGENY:6;1. |
Alergeny pokarmowe występujące w posiłkach:
1 - zboża zawierające gluten |
|
|
|
|
2 – skorupiaki i produkty pochodne |
6 – soja i produkty pochodne |
11 - sezam i produkty pochodne |
|
|
3 – jaja i produkty pochodne |
7 – mleko |
12 – dwutlenek siarki, siarczyny |
|
|
4 – ryby i produkty pochodne |
8 – orzechy |
13 – łubin |
|
|
5 – orzeszki |
9 – seler |
14 – mięczaki |
|
|