Jadłospis
Jadłospis 03.11.2025 – 07.11.2025
|
DZIEŃ |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek
|
|
PONIEDZIAŁEK |
Bułka pszenna 35g lub ze słonecznikiem35g z masłem5g i szynką gotowaną15g z Pomidorem10g lub sałatą2g kawa inka z mlekiem200g ALERGENY:1;7;12. |
Pomidorówka z ryżem250g Placki ziemniaczane bezglutenowe90g Z kwaśną śmietaną10g i cukrem pudrem5g Kompot200g. ALERGENY:9;3;7. |
Jabłko60g Ciastka zbożowe20g ALERGENY:1;3. |
|
WTOREK |
Płatki kukurydziane z mlekiem200g Pieczywo pszenno – żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem 5g i dżemem z owoców leśnych15g Herbata malinowa200g ALERGENY:1;7. |
Zupa ogórkowa250g Spaghetti z sosem bolońskim z warzywami160g Kompot200g ALERGENY:1;3;9. |
Jogurt naturalny100g z łyżeczką miodu5g paluszki chlebowe10g ALERGENY:7;1. |
|
ŚRODA |
Pieczywo pszenno – żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem 5g i serek almette jogurtowy15g zielonym ogórekiem10g i ze szczypiorkiem 5g herbata czarna z miodem i imbirem200g ALERGENY:1;7. |
Zupa jarzynowa250g Gulasz wieprzowy120g Z kaszą jęczmienną80g buraczki tarte80g Lemoniada cytrynowa – kwiat bzu200g ALERGENY:1;3;9. |
Ciasto kruche z jabłkiem40g Herbata miętowa200g ALERGENY:1;3;9. |
|
CZWARTEK |
Kaszka manna z sosem truskawkowym12g, pieczywo pszenno – żytnie35g, graham30g z masłem 5g kiełbasa krakowska15g i pomidorem 15g lub sałatą2g herbata żurawinowa200g. ALERGENY:1;7. |
Krem z białych warzyw z grzankami 250g Nugetsy90g z ziemniakami 80g surówka koperkowa80g kompot200g ALERGENY:9;1;3. |
Marchewka40g Ogórek zielony40g Dip pomidorowy40g ALERGENY:
|
|
PIĄTEK |
Pieczywo pszenno żytnie35g lub wieloziarnisty35g, masłem 5g z Pastą jajeczną20g z szczypiorkiem10g lub papryka czerwona10g herbata miętowa200g. ALERGENY:1;3;7. |
Krem brokułowy250g Paluszki rybne70g z ziemniakami80g oraz groszek z marchewką80g kompot200g ALERGENY:9;4;1;3. |
Mus owocowy100g Soczek pomarańczowy200g ALERGENY: |
Alergeny pokarmowe występujące w posiłkach:
|
1 - zboża zawierające gluten |
|
|
|
|
|
2 – skorupiaki i produkty pochodne |
6 – soja i produkty pochodne |
11 - sezam i produkty pochodne |
|
|
|
3 – jaja i produkty pochodne |
7 – mleko |
12 – dwutlenek siarki, siarczyny |
|
|
|
4 – ryby i produkty pochodne |
8 – orzechy |
13 – łubin |
|
|
|
5 – orzeszki |
9 – seler |
14 – mięczaki |
|
|
Jadłospis 03.11.2025 – 07.11.2025
|
DZIEŃ |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
PONIEDZIAŁEK |
Bułka pszenna 35g lub ze słonecznikiem35g z masłem rośinnym5g i szynką gotowaną15g z pomidorem20g lub sałatą2g kawa inka z mlekiem200g ALERGENY:1;12. |
Pomidorówka z ryżem250g Placki ziemniaczane bezglutenowe90g Z jogurtem vege10g i cukrem pudrem5g Kompot200g. ALERGENY:9;3;6. |
Jabłko60g Ciastka zbożowe20g ALERGENY:1;3. |
|
WTOREK |
Płatki kukurydziane z mlekiem owsianym200g Pieczywo pszenno – żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem roślinnym5g i dżemem z owoców leśnych15g Herbata malinowa200g ALERGENY:1;6. |
Zupa ogórkowa250g Spaghetti z sosem bolońskim z warzywami160g Kompot200g ALERGENY:1;12;9 |
Jogurt vege kokosowy100g paluszki chlebowe10g ALERGENY:6;1;3 |
|
ŚRODA |
Pieczywo pszenno – żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem roślinnym 5g i szynka delikatesowa15g zielonym ogórekiem10g i ze szczypiorkiem 5g herbata czarna z miodem i imbirem200g ALERGENY:1;12. |
Zupa jarzynowa250g Gulasz wieprzowy120g Z kaszą jęczmienną80g Buraczki tarte80g Lemoniada cytrynowa-kwiat bzu200g ALERGENY:1;3;9. |
Ciasto kruche z jabłkiem40g Herbata miętowa200g ALERGENY:1;3. |
|
CZWARTEK |
Kaszka manna z sosem truskawkowym12g, pieczywo pszenno – żytnie35g, graham30g z masłem rośllinnym5g kiełbasa krakowska15g i pomidorem 15g lub sałatą2g herbata żurawinowa200g. ALERGENY:1;6. |
Krem z białych warzyw z grzankami 250g Nugetsy90g z ziemniakami 80g surówka koperkowa80g kompot200g ALERGENY:9;1;3. |
Marchewka40g Ogórek zielony40g Dip pomidorowy40g ALERGENY:.
|
|
PIĄTEK |
Pieczywo pszenno żytnie35g lub wieloziarnisty35g, masłem roślinnym5g z Pastą jajeczną20g z szczypiorkiem10g lub papryka czerwona10g herbata miętowa200g. ALERGENY:1;3. |
Krem brokułowy250g Paluszki rybne70g z ziemniakami80g oraz groszek z marchewką80g kompot200g ALERGENY:9;4;3;1. |
Mus owocowy100g Soczek pomarańczowy200g ALERGENY: |
Alergeny pokarmowe występujące w posiłkach:
|
1 - zboża zawierające gluten |
|
|
|
|
|
2 – skorupiaki i produkty pochodne |
6 – soja i produkty pochodne |
11 - sezam i produkty pochodne |
|
|
|
3 – jaja i produkty pochodne |
7 – mleko |
12 – dwutlenek siarki, siarczyny |
|
|
|
4 – ryby i produkty pochodne |
8 – orzechy |
13 – łubin |
|
|
|
5 – orzeszki |
9 – seler |
14 – mięczaki |
|
|