Jadłospis
Jadłospis15.12.2025 – 19.12.2025
JADŁOSPIS PODSTAWOWY…
|
DZIEŃ |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
PONIEDZIAŁEK
|
Pieczywo pszenno- żytnie35g , wieloziarniste35g z masłem5g z szynką dziecięcą15g pomidorem10g lub sałatą2g Herbata z miodem i cytryna 200g
ALERGENY: 1;7;12. |
Zupa jarzynowa250g Pancake 60g sos jogurtowo-malinowy40g kompot200g ALERGENY:9;1;3;7. |
Jabłko 60g Ciasteczka be be12g
ALERGENY:1;3. |
|
WTOREK
|
Pieczywo pszenno- żytnie35g , wieloziarniste35g z masłem5g Szynka drobiowa sokolik15g Pomidor10g lub zielony ogórek10g Herbata żurawiniwa200g ALERGENY:7;1;12. |
Zupa fasolowa250g Sos boloński z warzywami z makaronem pełnoziarnistym160g kompot200g ALERGENY:9;1;3. |
Jogurt pitny truskawkowy100g Zbożowe wafle10g ALERGENY:7;1. |
|
ŚRODA
. |
Pieczywo pszenno- żytnie35g , wieloziarniste35g z masłem5g pasta jajeczna20g szczypiorek5g lub ogórek kiszony15g Herbata z miodem i cytryną200g
ALERGENY:1;3;7. |
Barszcz czerwony z makaronem gwiazdki250g Ryba w chrupiącej panierce90g Ziemniaki80g Kapusta gotowana z pieczarkami80g kompot200g ALERGENY:9;1;7;4;3. . |
Ciepłe mleko200g
ALERGENY:1;3;7. |
|
CZWARTEK
|
Pieczywo pszenno- żytnie35g , wieloziarniste35g z masłem5g i serkiem białym kanapkowym15g i kabanosy20g z ogórkiem zielonym10g oraz papryką czerwoną10g Kawa inka200g
ALERGENY:1;12;7. |
Rosolnik250g Kurczak w sosie śmietanowo – koperkowym160g z ryżem50g Marchewka junior80g Kompot200g ALERGENY:9;1;3;7. |
z masłem5g i dżemem truskawkowy10g ALERGENY:1;7. |
|
PIĄTEK |
Pieczywo pszenno- żytnie35g , wieloziarniste35g z masłem5g i pastą rybną20g z ogórkiem kiszonym10g lub sałatą2g herbata malinowo – żurawinowa200g
ALERGENY;1;7;4. |
Krem brokułowy250g z groszkiem ptysiowym5g Gulasz wieprzowy60g Pyzy na parze60g Sałatka szwedzka50g kompot200g ALERGENY:9;1;3. |
Biszkopty20g
ALERGENY:1;3. |
Alergeny pokarmowe występujące w posiłkach:
|
1 - zboża zawierające gluten |
|
|
|
|
|
2 – skorupiaki i produkty pochodne |
6 – soja i produkty pochodne |
11 - sezam i produkty pochodne |
|
|
|
3 – jaja i produkty pochodne |
7 – mleko |
12 – dwutlenek siarki, siarczyny |
|
|
|
4 – ryby i produkty pochodne |
8 – orzechy |
13 – łubin |
|
|
|
5 – orzeszki |
9 – seler |
14 – mięczaki |
|
|