Kontakt
Przedszkole w Zespole Szkół w Biedrusku

Jadłospis

Jadłospis 03.11.2025 – 07.11.2025

 

DZIEŃ

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

 

PONIEDZIAŁEK

Bułka pszenna 35g lub ze słonecznikiem35g z masłem5g i szynką gotowaną15g z

Pomidorem10g lub sałatą2g

kawa inka z mlekiem200g

ALERGENY:1;7;12.

Pomidorówka z ryżem250g

Placki ziemniaczane bezglutenowe90g

Z kwaśną śmietaną10g i cukrem pudrem5g

Kompot200g.

ALERGENY:9;3;7.

Jabłko60g

Ciastka zbożowe20g

ALERGENY:1;3.

WTOREK

Płatki kukurydziane z mlekiem200g

Pieczywo pszenno – żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem 5g i dżemem z owoców leśnych15g

Herbata malinowa200g

ALERGENY:1;7.

Zupa ogórkowa250g

Spaghetti z sosem bolońskim z warzywami160g

Kompot200g

ALERGENY:1;3;9.

Jogurt naturalny100g

z łyżeczką miodu5g

paluszki chlebowe10g

ALERGENY:7;1.

ŚRODA

 

Pieczywo pszenno – żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem 5g i serek almette jogurtowy15g

zielonym ogórekiem10g i

ze szczypiorkiem 5g

herbata czarna z miodem i imbirem200g

ALERGENY:1;7.

Zupa jarzynowa250g

Gulasz wieprzowy120g

Z kaszą jęczmienną80g

buraczki tarte80g

Lemoniada cytrynowa –

kwiat bzu200g

ALERGENY:1;3;9.

 

Ciasto kruche z jabłkiem40g

Herbata miętowa200g

ALERGENY:1;3;9.

CZWARTEK

Kaszka manna z sosem truskawkowym12g, pieczywo pszenno – żytnie35g, graham30g z masłem 5g kiełbasa krakowska15g i pomidorem 15g lub sałatą2g

herbata żurawinowa200g.

ALERGENY:1;7.

Krem z białych warzyw z grzankami 250g

Nugetsy90g z

ziemniakami 80g

surówka koperkowa80g

kompot200g

ALERGENY:9;1;3.

Marchewka40g

Ogórek zielony40g

Dip pomidorowy40g

ALERGENY:

 

PIĄTEK

Pieczywo pszenno żytnie35g lub wieloziarnisty35g, masłem 5g z

Pastą jajeczną20g z szczypiorkiem10g

lub papryka czerwona10g

herbata miętowa200g.

ALERGENY:1;3;7.

Krem brokułowy250g

Paluszki rybne70g

z ziemniakami80g oraz

groszek z marchewką80g

kompot200g

ALERGENY:9;4;1;3.

Mus owocowy100g

Soczek pomarańczowy200g

ALERGENY:

 

 

 

Alergeny pokarmowe występujące w posiłkach:

 

1 - zboża zawierające gluten

 

 

 

 

2 – skorupiaki i produkty pochodne

6 – soja i produkty pochodne

11 - sezam i produkty pochodne

 

 

3 – jaja i produkty pochodne

7 – mleko

12 – dwutlenek siarki, siarczyny

 

 

4 – ryby i produkty pochodne

8 – orzechy

13 – łubin

 

 

5 – orzeszki

9 – seler

14 – mięczaki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jadłospis 03.11.2025 – 07.11.2025

 

 

DZIEŃ

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

PONIEDZIAŁEK

Bułka pszenna 35g lub ze słonecznikiem35g z masłem rośinnym5g i szynką gotowaną15g z

pomidorem20g lub sałatą2g

kawa inka z mlekiem200g

ALERGENY:1;12.

Pomidorówka z ryżem250g

Placki ziemniaczane bezglutenowe90g

Z jogurtem vege10g i cukrem pudrem5g

Kompot200g.

ALERGENY:9;3;6.

Jabłko60g

Ciastka zbożowe20g

ALERGENY:1;3.

WTOREK

Płatki kukurydziane z mlekiem owsianym200g

Pieczywo pszenno – żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem roślinnym5g i dżemem z owoców leśnych15g

Herbata malinowa200g

ALERGENY:1;6.

Zupa ogórkowa250g

Spaghetti z sosem bolońskim z warzywami160g

Kompot200g

ALERGENY:1;12;9

Jogurt vege kokosowy100g

paluszki chlebowe10g

ALERGENY:6;1;3

ŚRODA

 

Pieczywo pszenno – żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem roślinnym 5g i szynka delikatesowa15g

zielonym ogórekiem10g i

ze szczypiorkiem 5g

herbata czarna z miodem i imbirem200g

ALERGENY:1;12.

Zupa jarzynowa250g

Gulasz wieprzowy120g

Z kaszą jęczmienną80g

Buraczki tarte80g

Lemoniada cytrynowa-kwiat bzu200g

ALERGENY:1;3;9.

 

Ciasto kruche z jabłkiem40g

Herbata miętowa200g

ALERGENY:1;3.

CZWARTEK

Kaszka manna z sosem truskawkowym12g, pieczywo pszenno – żytnie35g, graham30g z masłem rośllinnym5g kiełbasa krakowska15g i pomidorem 15g lub sałatą2g

herbata żurawinowa200g.

ALERGENY:1;6.

Krem z białych warzyw z grzankami 250g

Nugetsy90g z

ziemniakami 80g

surówka koperkowa80g

kompot200g

ALERGENY:9;1;3.

Marchewka40g

Ogórek zielony40g

Dip pomidorowy40g

ALERGENY:.

 

PIĄTEK

Pieczywo pszenno żytnie35g lub wieloziarnisty35g, masłem roślinnym5g z

Pastą jajeczną20g z szczypiorkiem10g

lub papryka czerwona10g

herbata miętowa200g.

ALERGENY:1;3.

Krem brokułowy250g

Paluszki rybne70g

z ziemniakami80g oraz

groszek z marchewką80g

kompot200g

ALERGENY:9;4;3;1.

Mus owocowy100g

Soczek pomarańczowy200g

ALERGENY:

 

 

 

 

 

Alergeny pokarmowe występujące w posiłkach:

1 - zboża zawierające gluten

 

 

 

 

2 – skorupiaki i produkty pochodne

6 – soja i produkty pochodne

11 - sezam i produkty pochodne

 

 

3 – jaja i produkty pochodne

7 – mleko

12 – dwutlenek siarki, siarczyny

 

 

4 – ryby i produkty pochodne

8 – orzechy

13 – łubin

 

 

5 – orzeszki

9 – seler

14 – mięczaki