Jadłospis
Jadłospis 17.11.2025 – 21.11.2025
|
DZIEŃ |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek
|
|
PONIEDZIAŁEK |
Bułka pszenna 35g lub ze słonecznikiem35g z masłem5g i szynką gotowaną15g z pomidorem10g lub sałatą2g kawa inka z mlekiem200g ALERGENY:1;7;12. |
Pomidorówka z ryżem250g Naleśniki68g Z prażonym jabłkiem40g Kompot200g. ALERGENY:9;3;7. |
Pomarańcza50g Ciastka zbożowe20g ALERGENY:1;3. |
|
WTOREK |
Płatki kukurydziane z mlekiem200g Pieczywo pszenno – żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem 5g i dżemem z owoców leśnych15g Herbata malinowa200g ALERGENY:1;7. |
Krem dyniowy z pestkami dyni250g Indyk w sosie własnym90g kluski na parze50g warzywa na parze80g Lemoniada cytrynowa – kwiat bzu200g ALERGENY:1;3;9. |
Jogurt naturalny100g z łyżeczką miodu5g paluszki chlebowe10g ALERGENY:7;1. |
|
ŚRODA |
Pieczywo pszenno – żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem 5g i serek almette jogurtowy15g lub z pomidorami15g zielonym ogórekiem10g i ze szczypiorkiem 5g herbata czarna z miodem i imbirem200g ALERGENY:1;7. |
Zupa ogórkowa250g Spaghetti z sosem bolońskim z warzywami160g Kompot200g ALERGENY:1;3;9. |
Budyń czekoladowy150g śliwki60g
ALERGENY::
|
|
CZWARTEK |
Kaszka manna z sosem truskawkowym12g, pieczywo pszenno–żytnie35g, graham30g z masłem 5g kiełbasa krakowska15g i pomidorem 15g lub sałatą2g herbata żurawinowa200g. ALERGENY:1;7. |
Krem z brokułów z grzankami 250g Kotlet drobiowy90g z ziemniakami 80g surówka meksykańska80g kompot200g ALERGENY:9;1;3. |
Ciasto kruche z jabłkiem40g Herbata miętowa200g ALERGENY:1;3;9. |
|
PIĄTEK |
Pieczywo pszenno- żytnie35g lub wieloziarnisty35g, masłem 5g z pastą jajeczną20g z szczypiorkiem10g lub papryka czerwona10g herbata miętowa200g. ALERGENY:1;3;7. |
Zupa jarzynowa250g Ryba w cieście60g z ryżemi80g oraz mini marchewką80g kompot gruszkowy200g ALERGENY:9;4;1;3. |
Mus owocowy100g
ALERGENY: |
Alergeny pokarmowe występujące w posiłkach:
|
1 - zboża zawierające gluten |
|
|
|
|
|
2 – skorupiaki i produkty pochodne |
6 – soja i produkty pochodne |
11 - sezam i produkty pochodne |
|
|
|
3 – jaja i produkty pochodne |
7 – mleko |
12 – dwutlenek siarki, siarczyny |
|
|
|
4 – ryby i produkty pochodne |
8 – orzechy |
13 – łubin |
|
|
|
5 – orzeszki |
9 – seler |
14 – mięczaki |
|
|
Jadłospis 17.11.2025 – 21.11.2025
|
DZIEŃ |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
PONIEDZIAŁEK |
Bułka pszenna 35g lub ze słonecznikiem35g z masłem roślinnym5g i szynką gotowaną15g z pomidorem10g lub sałatą2g kawa inka z mlekiem owsianym200g ALERGENY:1;12;6. |
Pomidorówka z ryżem250g Naleśniki68g Z prażonym jabłkiem40g Kompot200g. ALERGENY:9;3;6. |
Pomarańcza50g Ciastka zbożowe20g ALERGENY:1;3. |
|
WTOREK |
Płatki kukurydziane z mlekiem owsianym200g Pieczywo pszenno – żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem roślinnym5g i dżemem z owoców leśnych15g Herbata malinowa200g ALERGENY:1;6. |
Krem dyniowy z pestkami dyni250g Indyk w sosie własnym90g kluski na parze50g warzywa na parze80g Lemoniada cytrynowa – kwiat bzu200g ALERGENY:1;3;9. |
Jogurt alpro waniliowy125g paluszki chlebowe10g ALERGENY:6;1. |
|
ŚRODA |
Pieczywo pszenno–żytnie35g, wieloziarniste35g, z masłem rośłinnym5g i szynka drobiowa15g lub z pomidorami15g zielonym ogórekiem10g i ze szczypiorkiem 5g herbata czarna z miodem i imbirem200g ALERGENY:1;12. |
Zupa ogórkowa250g Spaghetti z sosem bolońskim z warzywami160g Kompot200g ALERGENY:1;3;9. |
Budyń czekoladowy150g Śliwki40g
ALERGENY:6.
|
|
CZWARTEK |
Kaszka manna z sosem truskawkowym12g, pieczywo pszenno–żytnie35g, graham30g z masłem roślinnym5g kiełbasa krakowska15g i pomidorem 15g lub sałatą2g herbata żurawinowa200g. ALERGENY:1;6;12. |
Krem z brokułów z grzankami 250g Kotlet drobiowy90g z ziemniakami 80g surówka meksykańska80g kompot200g ALERGENY:9;1;3. |
Ciasto kruche z jabłkiem40g Herbata miętowa200g ALERGENY:1;3. |
|
PIĄTEK |
Pieczywo pszenno- żytnie35g lub wieloziarnisty35g, masłem roślinnym5g z pastą jajeczną20g z szczypiorkiem10g lub papryka czerwona10g herbata miętowa200g. ALERGENY:1;3. |
Zupa jarzynowa250g Ryba w cieście60g z ryżemi80g oraz mini marchewką80g kompot gruszkowy200g ALERGENY:9;4;1;3. |
Mus owocowy100g
ALERGENY: |
Alergeny pokarmowe występujące w posiłkach:
|
1 - zboża zawierające gluten |
|
|
|
|
|
2 – skorupiaki i produkty pochodne |
6 – soja i produkty pochodne |
11 - sezam i produkty pochodne |
|
|
|
3 – jaja i produkty pochodne |
7 – mleko |
12 – dwutlenek siarki, siarczyny |
|
|
|
4 – ryby i produkty pochodne |
8 – orzechy |
13 – łubin |
|
|
|
5 – orzeszki |
9 – seler |
14 – mięczaki |
|
|